Ρυθμίσεις αποδοχής

Για εμάς, στην εταιρία Μπαχάρ, η προστασία των προσωπικών σας δεδομένων αποτελεί δέσμευση. Έτσι λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας το γεγονός ότι έχετε έντονο ενδιαφέρον για τα προσωπικά σας δεδομένα και είσαστε ενήμεροι για την επεξεργασία τους.

Η παρούσα Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων περιγράφει τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε για λογαριασμό σας, πώς τα χρησιμοποιούμε και τα προστατεύουμε, καθώς και τις επιλογές που έχετε σχετικά με τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τα δεδομένα αυτά. Σκοπός της Δήλωσης είναι η ενημέρωσή σας για την πολιτική της Εταιρείας αναφορικά με τα προσωπικά δεδομένα, τα οποία μας χορηγείτε, ώστε να γνωρίζετε το σκοπό επεξεργασίας τους από εμάς, την κατηγορία των αποδεκτών και τις διαδικασίες που μπορείτε να ακολουθήσετε για να ασκήσετε τα νόμιμα δικαιώματά σας.

Πάντα ενεργό

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

Λειτουργία χωρίς cookies

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

Λειτουργία χωρίς cookies

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

Λειτουργία χωρίς cookies

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

Λειτουργία χωρίς cookies

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

Λειτουργία χωρίς cookies

Ταμαριν, σε πάστα

Scroll Down — Scroll Created with Sketch.

Ταυτότητα: Ο Ταμάρινδος ή Οξυφοίνικας (Tamarindus indica), είναι ένας τεράστιος θάμνος, που ανήκει στην οικογένεια των οσπρίων και είναι ιθαγενής στην τροπική ζώνη της Αφρικής. Από εκεί φαίνεται πως διαδόθηκε στην υπόλοιπη τροπική και υποτροπική ζώνη του πλανήτη, πριν από τόσο πολλά χρόνια, που έφτασε να θεωρείται ιθαγενής της Ινδίας και της νότιας Ασίας. Οι καρποί του προστατεύονται από ένα σκληρό περίβλημα σαν μακρύ «φασόλι» και περιέχουν μια χυμώδη, κολλώδη πούλπα, που περιβάλλει τους σκληρούς σπόρους του φυτού. Ακριβώς αυτή η πούλπα, με την ψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρα και τρυγικό οξύ, που της δίνουν μια εντελώς ιδιαίτερη γεύση, έχει βρει πολλές χρήσεις στις κουζίνες της Αφρικής και της Ασίας. Η πάστα ταμάρινδου, που προέρχεται από τους πολύ ώριμους καρπούς, ώστε να μειωθεί η οξύτητά της, είναι η πιο συνηθισμένη μορφή της.

Μορφή: Μαλακή πάστα, με σκούρο καφέ-κόκκινο χρώμα, που περιέχει και τα σπόρια του καρπού.

Αρώματα και γεύση: Διακριτικά φρουτώδης και πικάντικη στη μύτη. Στο στόμα η επιθετική οξύτητα συναντά τη γλύκα, κάνοντάς την ιδανικό συστατικό για πρωτότυπα, εξωτικά πιάτα.

Στην κουζίνα: Διαλύστε την πάστα ταμάρινδου σε νερό, σουρώστε και χρησιμοποιήστε μόνο το υγρό. Στην ταϊλανδέζικη κουζίνα δίνει τη γλυκόξινη γεύση στα πιάτα, ενώ στην Ινδία αποτελεί απαραίτητο υλικό στην ετοιμασία του χοιρινού vindaloo, μια συνταγή που είναι δημοφιλής και στα ανά τον κόσμο ινδικά εστιατόρια. Χρησιμοποιήστε τη οπουδήποτε θέλετε να δώσετε πλούσια, γλυκόξινη γεύση.

Ταιριάσματα: Ταιριάζει πολύ με τις καυτερές πιπεριές, ενώ αγαπά το τζίντζερ, το σκόρδο, το κύμινο, το γαρίφαλο και το μπαχάρι.

Drag View Close play