Ρυθμίσεις αποδοχής

Για εμάς, στην εταιρία Μπαχάρ, η προστασία των προσωπικών σας δεδομένων αποτελεί δέσμευση. Έτσι λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας το γεγονός ότι έχετε έντονο ενδιαφέρον για τα προσωπικά σας δεδομένα και είσαστε ενήμεροι για την επεξεργασία τους.

Η παρούσα Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων περιγράφει τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε για λογαριασμό σας, πώς τα χρησιμοποιούμε και τα προστατεύουμε, καθώς και τις επιλογές που έχετε σχετικά με τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τα δεδομένα αυτά. Σκοπός της Δήλωσης είναι η ενημέρωσή σας για την πολιτική της Εταιρείας αναφορικά με τα προσωπικά δεδομένα, τα οποία μας χορηγείτε, ώστε να γνωρίζετε το σκοπό επεξεργασίας τους από εμάς, την κατηγορία των αποδεκτών και τις διαδικασίες που μπορείτε να ακολουθήσετε για να ασκήσετε τα νόμιμα δικαιώματά σας.

Πάντα ενεργό

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

Λειτουργία χωρίς cookies

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

Λειτουργία χωρίς cookies

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

Λειτουργία χωρίς cookies

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

Λειτουργία χωρίς cookies

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

Λειτουργία χωρίς cookies

Scroll Down — Scroll Created with Sketch.

Ταυτότητα: Ο κρόκος ή ζαφορά ή σαφράν, είναι ίσως το ακριβότερο μπαχαρικό στον κόσμο, σε σχέση τιμής/βάρους. Προέρχεται από τα στίγματα του ύπερου του φυτού Crocus sativus (Κρόκος ο ήμερος), που συλλέγονται και αποξηραίνονται με μια εξαιρετικά δαπανηρή και χρονοβόρα διαδικασία. Το ίδιο το φυτό, φαίνεται πως προέρχεται από την βελτίωση και την «εξημέρωση» του άγριου κρόκου (Crocus cartwrightianus), που τον βρίσκουμε ακόμα αυτοφυή στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Καλλιεργείται σε πολλές περιοχές της Ευρώπης και της Ασίας, με το μεγαλύτερο μέρος της παγκόσμιας παραγωγής (σχεδόν το 90%), να προέρχεται από το Ιράν και την Ισπανία. Στην Ελλάδα, η μόνη συστηματική καλλιέργεια βρίσκεται στην Κοζάνη, γύρω από το χωριό Κρόκος (το χωριό πήρε το όνομα από το φυτό και όχι το αντίστροφο), όπου οι κλιματολογικές συνθήκες και το έδαφος ευνοούν την παραγωγή προϊόντος κορυφαίας ποιότητας.

Μορφή: Φάκελοι, που περιέχουν 0,25 γραμμάρια σκόνης, ποσότητα που αντιστοιχεί σε 10-12 «μερίδες». Η σκόνη, έχει βαθυκόκκινο χρώμα, δείγμα εξαιρετικής ποιότητας, καθώς σημαίνει ότι έχουν χρησιμοποιηθεί μόνο τα «θηλυκά» στίγματα και όχι και οι «αρσενικοί», σχεδόν άοσμοι, στήμονες με το κίτρινο χρώμα.

Αρώματα και γεύση: Το άρωμα του κρόκου είναι χαρακτηριστικό, ίσως ελαφρά φαρμακευτικό, αλλά καθόλου δυσάρεστο, με φυτικές αποχρώσεις, αλλά και περάσματα μελιού και λουλουδιών. Στο στόμα επικρατούν τα ίδια αρώματα, ενώ μένει και μια διακριτική πίκρα στο τελείωμα.

Στην κουζίνα: Δίνει ωραίο κίτρινο χρώμα και άρωμα σε ρύζια, σε σούπες, στην ισπανική παέγια και στις διάφορες παραλλαγές της, στο κοτόπουλο και τα ψάρια, ενώ συμμετέχει σε μείγματα μπαχαρικών. Για να έχετε το καλύτερο αποτέλεσμα, διαλύστε ελάχιστη σκόνη σε λίγο υγρό και προσθέστε την στο φαγητό προς το τέλος του μαγειρέματος.

Ταιριάσματα: Συνδυάζεται όμορφα με το γλυκάνισο, το καρδάμωμο, την κανέλα, τον μαραθόσπορο, την πάπρικα, το μοσχοκάρυδο, το τζίντζερ, τα μπουμπούκια του τριαντάφυλλου και το ροδόνερο.

Drag View Close play