Ρυθμίσεις αποδοχής

Για εμάς, στην εταιρία Μπαχάρ, η προστασία των προσωπικών σας δεδομένων αποτελεί δέσμευση. Έτσι λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας το γεγονός ότι έχετε έντονο ενδιαφέρον για τα προσωπικά σας δεδομένα και είσαστε ενήμεροι για την επεξεργασία τους.

Η παρούσα Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων περιγράφει τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε για λογαριασμό σας, πώς τα χρησιμοποιούμε και τα προστατεύουμε, καθώς και τις επιλογές που έχετε σχετικά με τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τα δεδομένα αυτά. Σκοπός της Δήλωσης είναι η ενημέρωσή σας για την πολιτική της Εταιρείας αναφορικά με τα προσωπικά δεδομένα, τα οποία μας χορηγείτε, ώστε να γνωρίζετε το σκοπό επεξεργασίας τους από εμάς, την κατηγορία των αποδεκτών και τις διαδικασίες που μπορείτε να ακολουθήσετε για να ασκήσετε τα νόμιμα δικαιώματά σας.

Πάντα ενεργό

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

Λειτουργία χωρίς cookies

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

Λειτουργία χωρίς cookies

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

Λειτουργία χωρίς cookies

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

Λειτουργία χωρίς cookies

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

Λειτουργία χωρίς cookies

Ροφήματα αφεψήματα

Scroll Down — Scroll Created with Sketch.
Ροφήματα: το καθένα θέλει τον τρόπο του.
Για να απολαύσουμε μια κούπα τσάι ή ένα ρόφημα με τη μέγιστη απόδοση της ποιότητάς τους, καλό είναι να ξέρουμε τους σωστούς τρόπους χρήσης τους.
Βασικές προϋποθέσεις για όλες τις κατηγορίες είναι τρεις:
Καλή ποιότητα τσαγιού ή βοτάνων. Θα πρέπει να είναι φρέσκα, με ζωντανό χρώμα και πλούσιο άρωμα. Προτιμάμε εκείνα που μπορούμε να δούμε και όχι τα κλεισμένα σε αδιαφανή φακελάκια.Καλό νερό! Ίσως φαίνεται υπερβολή, όμως ένα νερό με πολλά άλατα εμποδίζει τα αρώματα να αναδειχθούν σωστά. Γι’ αυτό, είτε προμηθευόμαστε ένα καλό φίλτρο νερού, είτε χρησιμοποιούμε νερό εμφιαλωμένο.Τρόπος σουρώματος / φιλτραρίσματος. Χρησιμοποιούμε λεπτό σουρωτήρι, μεταλλικό, που δεν κατακρατά αρώματα, ή χάρτινο φίλτρο ειδικό για τσάι (αντίστοιχο με εκείνο για τον καφέ φίλτρου), ή τα ειδικά μεταλλικά, ατομικά σουρωτήρια που βυθίζονται στο ρόφημα.
Δεν τα βράζουμε όλα!
Το έγχυμα είναι ο πιο απλός τρόπος για να φτιάξουμε ρόφημα με τα φύλλα και τα άνθη των βοτάνων. Εδώ υπάγονται τα κινέζικα ή αντίστοιχου είδους τσάγια αλλά και τα περισσότερα ελληνικά βότανα.
Για να ετοιμάσουμε ροφήματα αναζωογονητικά και χαλαρωτικά ο τρόπος είναι ίδιος.Με τον ίδιο τρόπο δηλαδή εγχύουμε (διαβρέχουμε) ένα βότανο, με τον ίδιο και τα μείγματα των βοτάνων ή των τσαγιών με αποξηραμένα φρούτα, φύλλα και άνθη.
Το έγχυμα πίνεται ζεστό ή κρύο, ανάλογα με την εποχή και τη διάθεσή μας.Η αξία πολλών βοτάνων βρίσκεται στα πτητικά αιθέρια έλαιά τους, τα οποία διαχέονται στον αέρα αν δεν έχουμε φροντίσει να σκεπάσουμε καλά το σκεύος όπου τα ετοιμάζουμε και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, οπότε χρησιμοποιούμε μια τσαγιέρα που κλείνει ή βάζουμε ένα καπάκι πάνω στο δοχείο ή στο φλιτζάνι που ετοιμάζουμε το έγχυμά μαςκαι χρησιμοποιούμε νερό που μόλις έχει βράσει.Θα πρέπει πάντα να εξετάζουμε την προτεινόμενη δοσολογία και την ποσότητα του βοτάνου που πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε, ειδικά όταν τα χρησιμοποιούμε για κάποιο συγκεκριμένο σκοπό, για να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα.Σε γενικές γραμμές, η δοσολογία είναι:Για 1 φλιτζάνι, 1 κουταλιά του τσαγιού (2-3 γρ.) ξηρού ή 3 κουταλιές του γλυκού (6-9 γρ.) φρέσκου βοτάνου.Για την τσαγιέρα, 20 γρ. ξηρού ή 30 γρ. φρέσκου βοτάνου για 500 ml βρασμένο νερό.Τρόπος παρασκευής:Βάζουμε τα βότανα σην τσαγιέρα ή το φλιτζάνι και ρίχνουμε το καυτό, φρεσκοβρασμένο νερό. Σκεπάζουμε και το αφήνουμε για να ολοκληρωθεί η έγχυση.
Όταν πρόκειται για βότανα, ο απαιτούμενος χρόνος είναι 5-10 λεπτά.
Αν επιλέξουμε κάποιο τσάι ή μείγμα του, τότε τόσο η θερμοκρασία όσο και ο χρόνος έγχυσης εξαρτώνται από την ποικιλία και τις ιδιαιτερότητές του, οπότε καλό είναι να ρωτάμε την ώρα της αγοράς.Σουρώνουμε το έγχυμα σε ένα ποτήρι και, αν θέλουμε προσέτουμε μέλι, πετιμέζι ή ζάχαρη.
Τα αφεψήματα θέλουν βράσιμο!
Αν και μοιάζει πολύ με το έγχυμα, το αφέψημα έχει μια σοβαρή διαφορά. Τι είναι λοιπόν το αφέψημα; Πρόκειται για ένα συμπυκνωμένο ρόφημα-τσάι, που γίνεται με το σιγοβράσιμο των σκληρών μερών των βοτάνων όπως οι ρίζες, οι φλοιοί, τα ξυλώδη στελέχη, οι καρποί και οι σπόροι. Σε αυτά περιλαμβάνονται και μπαχαρικά όπως το ξύλο κανέλα, το γαρίφαλο, ο γλυκάνισος κ.ά.
Βασική συνταγή για αφέψημα

Υπολογίζουμε 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο βότανο για κάθε 1 φλιτζάνι νερόκαι το προσθέτουμε στο νερό μας, σε ένα κατσαρολάκι ή σε έναν βραστήρα. Σκεπάζουμε για να μη φεύγουν τα αιθέρια έλαια και αφήνουμε το νερό να βράσει.

Μόλις αρχίσει ο βρασμός χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, ώστε το μείγμα να σιγοβράζει σκεπασμένο για 15 έως 20 λεπτά, ανάλογα με τις οδηγίες.

Σουρώνουμε και το σερβίρουμε σκέτο ή με γλυκαντική ουσία (ζάχαρη, μέλι, πετιμέζι).

Drag View Close play