Ταυτότητα: Ο δυόσμος υπήρξε από πολύ παλιά αγαπημένο μυριστικό της ελληνικής κουζίνας. Σπάνια μόνος του και πιο συχνά μαζί με άλλα μυρωδικά και μπαχαρικά, χρησιμοποιείται σε μερικές από τις δημοφιλέστερες συνταγές της. Το μείγμα δυόσμου λοιπόν, που δημιούργησε το Μπαχάρ, συνδυάζει αριστοτεχνικά όλα τα βασικά υλικά που χρειάζονται για να αρωματίσετε και να νοστιμίσετε τα αγαπημένα σας πιάτα. Ο φρεσκοτριμμένος ξερός δυόσμος φυσικά πρωταγωνιστεί, όμως το αποξηραμένο κρεμμυδάκι και το πικάντικο –μυστικό– μείγμα μπαχαρικών, προσθέτουν τη δική τους αύρα στο σύνολο.
Μορφή: Το μείγμα παίρνει το πράσινο χρώμα του δυόσμου.
Αρώματα και γεύση: Τα γλυκά και πιπεράτα αρώματα του δυόσμου επικρατούν, ενώ πιο πίσω εμφανίζονται τα καπνιστά αρώματα από το ξερό κρεμμυδάκι και τα πικάντικα των μπαχαρικών. Η γεύση ισορροπεί όμορφα ανάμεσα στο καυτερό, το αλμυρό και το γλυκό, αφήνοντας στο τέλος μια ανεπαίσθητη γλύκα.
Στην κουζίνα: Δοκιμάστε το στον κιμά για κεφτεδάκια, στα γεμιστά, τους ντολμάδες, στη γέμιση για τυροπιτάκια ή δημιουργήστε πρωτότυπα, μυρωδάτα ντιπ, ανακατεύοντάς το με γιαούρτι. Ακόμα, αν αγαπάτε τη βορειοαφρικανική κουζίνα, το μείγμα δυόσμου του Μπαχάρ θα γίνει το δικό σας γευστικό μυστικό για νόστιμες σάλτσες.
Ταιριάσματα: Του πάει το ξίδι, το λεμόνι, η μουστάρδα και το γιαούρτι.