Ρυθμίσεις αποδοχής

Για εμάς, στην εταιρία Μπαχάρ, η προστασία των προσωπικών σας δεδομένων αποτελεί δέσμευση. Έτσι λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας το γεγονός ότι έχετε έντονο ενδιαφέρον για τα προσωπικά σας δεδομένα και είσαστε ενήμεροι για την επεξεργασία τους.

Η παρούσα Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων περιγράφει τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε για λογαριασμό σας, πώς τα χρησιμοποιούμε και τα προστατεύουμε, καθώς και τις επιλογές που έχετε σχετικά με τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τα δεδομένα αυτά. Σκοπός της Δήλωσης είναι η ενημέρωσή σας για την πολιτική της Εταιρείας αναφορικά με τα προσωπικά δεδομένα, τα οποία μας χορηγείτε, ώστε να γνωρίζετε το σκοπό επεξεργασίας τους από εμάς, την κατηγορία των αποδεκτών και τις διαδικασίες που μπορείτε να ακολουθήσετε για να ασκήσετε τα νόμιμα δικαιώματά σας.

Πάντα ενεργό

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

Λειτουργία χωρίς cookies

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

Λειτουργία χωρίς cookies

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

Λειτουργία χωρίς cookies

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

Λειτουργία χωρίς cookies

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

Λειτουργία χωρίς cookies

Scroll Down — Scroll Created with Sketch.

Ταυτότητα: Το κιτρικό οξύ (Citric acid και Acide citrique στα αγγλικά και τα γαλλικά αντίστοιχα) είναι ένα ασθενές οργανικό οξύ, πολύ διαδεδομένο στη φύση, με τα λεμόνια και τα λάιμ, να παρουσιάζουν τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις στο χυμό τους. Άλλωστε και η επίσημη ονομασία του μάλλον προέρχεται από το citron, που σημαίνει λεμόνι στα γαλλικά. Η ανακάλυψη και η απομόνωσή του οφείλεται στους ίδιους ανθρώπους, όπως και του τρυγικού οξέως, στον Πέρση αλχημιστή Jabir ibn Hayyan και στον Σουηδό χημικό C.W. Scheele. Η βιομηχανική παραγωγή κιτρικού οξέως άρχισε στα τέλη του 19ου αιώνα, στηριγμένη στα ιταλικά εσπεριδοειδή, ενώ στις αρχές του 20ού αιώνα επινοήθηκε η πιο διαδεδομένη, μέχρι σήμερα, μέθοδος παραγωγής, που αξιοποιεί την ικανότητα ενός ειδικού μύκητα να μετατρέπει τα σάκχαρα σε κιτρικό οξύ. Στη μαγειρική είναι γνωστό ως «ξινό», όπως και το τρυγικό οξύ, ενώ περιλαμβάνεται στον κατάλογο των προσθέτων για τρόφιμα, με τον κωδικό Ε330.

Μορφή: Μικροί, λευκοί κρύσταλλοι.

Αρώματα και γεύση: Πολύ λεπτά «λεμονάτα» αρώματα στο στόμα και έντονα όξινη γεύση, αλλά χωρίς τη «στυπτικότητα» του τρυγικού οξέως.

Στην κουζίνα: Χρησιμοποιείται ευρύτατα ως συντηρητικό, σταθεροποιητής, βελτιωτικό της γεύσης και διορθωτικό της οξύτητας, σε τρόφιμα και ποτά. Αντικαθιστά το λεμόνι και το ξίδι όταν χρειαζόμαστε την οξύτητα, αλλά όχι το άρωμα τους ή πρόσθετο υγρό στο φαγητό μας.

Ταιριάσματα: Ταιριάζει, όπως και το λεμόνι, με τα πάντα.

Drag View Close play