Scroll Down — Scroll Created with Sketch.

Ταυτότητα: Οι φύτρες, ή βλαστάρια φασολιού, αποτελούν ένα από τα βασικά λαχανικά στις κουζίνες της νοτιοανατολικής Ασίας. Στην Κορέα, μάλιστα, κατέχουν τη δεύτερη θέση στην κατανάλωση, αμέσως μετά το λάχανο. Συνήθως προέρχονται είτε από ροβίτσα, τα μικρά πράσινα φασόλια του είδους Vigna radiata, είτε από φασόλια σόγιας, που αφήνονται να βλαστήσουν σε κατάλληλες συνθήκες. Τα βλαστάρια περιέχουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά από τον ίδιο τον καρπό, γι’ αυτό και προτιμήθηκαν σε περιοχές με μεγάλους πληθυσμούς.

Μορφή: Κονσέρβα, που περιέχει 200 γραμ. βλαστάρια φασολιών, σε νερό. Τα βλαστάρια είναι υπόλευκα, λεπτά και μακριά, με μήκος περίπου 10 εκατοστά.

Αρώματα και γεύση: Τραγανά στην υφή, με αρώματα που κινούνται ανάμεσα στο όσπριο και το λαχανικό, θυμίζοντας αρακά και σπαράγγια. Η γεύση είναι ελαφρά αμυλώδης, με παρόμοια αρώματα.

Στην κουζίνα: Τα βλαστάρια φασολιού έχουν αμέτρητες χρήσεις. Γίνονται γέμιση για τα ανοιξιάτικα ρολάκια (spring rolls) και τα ντάμπλινγκς, συμπληρώνουν το τηγανητό ρύζι ή τις σούπες, τηγανίζονται μαζί με άλλα λαχανικά και κρέατα στο wok, αλλά συχνά σερβίρονται και ως συνοδευτικό κρεάτων.

Ταιριάσματα: Αγαπούν το τζίντζερ, το σκόρδο, τη σάλτσα σόγιας, το κινέζικο μείγμα των 5 μπαχαρικών, τα αυγά και τις πιπεριές τσίλι.

0%
Drag View Close play