Υλικά
- 1 κγ. ψίχα καρπούζι
- Χυμό από ½ lime (προαιρετικά)
- 1 σφηνάκι λικέρ μαστίχα
- 100 γρ. Ζάχαρη
- 100ml. νερό
- 8 φύλλα δυόσμου ή μέντας
Για το παγωτό
- 1 κούπα κρέμα γάλακτος
- 1 κούπα γάλα
- ½ κούπα φέτα μαλακή
- 1κγ μέλι με μαύρο σκόρδο
- 1 κρόκο αυγού
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το κρόκο και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση ανακατεύοντας τα πολύ καλά. Σε ένα μπαιν-μαρι βάζουμε τον κρόκο και τον ανακατεύουμε πολύ καλά χωρίς να ζεσταθεί αρκετά. Προσθέτουμε λίγο από το μείγμα τις κατσαρόλας και στην συνέχεια ρίχνουμε το κρόκο μέσα στην κατσαρόλα. Για να κρυώσει πιο γρήγορα το «παγωτό» μπορούμε να το βάλουμε σε ένα μίξερ και να το ανακατέψουμε για 10 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα. Στην συνέχεια το τοποθετούμε στην κατάψυξη και ανά 2-3 ώρες το ανακατεύουμε. Καλό είναι το παγωτό να έχει ετοιμαστεί από την προηγούμενη ημέρα.
Σε ένα πολυκοπτικό μηχάνημα τοποθετούμε το καρπούζι που του έχουμε αφαιρέσει προσεκτικά τα κουκούτσια, την μαστίχα, τα φύλλα μέντας ή δυόσμου. Εάν θέλουμε επιπλέον ένταση στην γεύση μπορούμε να προσθέσουμε και χυμό από λαιμ. Χτυπάμε πολύ καλά την σούπα. Την βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες να παγώσει καλά και να ομογενοποιηθούν οι γεύσεις.
Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο και στο κέντρο τοποθετούμε μια μπάλα από το παγωτό…