Υλικά
- 20 γαρίδες No2 καθαρισμένες
- 100 ml. εξτρά παρθένο ελαιόλαδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 φινόκιο ψιλοκομμένο
- 200 γρ. τομάτα κονκασέ
- ½ πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
- 50 ml. ούζο
- 1/2 κ.γ. ζάχαρη
- 3 κ.σ. σάλτσα βινταλού
- ½ κγ. τσίλι σκόνη
- ½ κγ. πάπρικα γλυκιά
- ¼ κγ. κύμινο
- 2 κσ. Σκόρδο granule
- 1 κ.γ. ζωμό γαρίδας
- αλάτι
- πιπεράτα
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 200 γρ. φέτα κομμένη σε κυβάκια
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε αρχικά τις γαρίδες σε δυνατή φωτιά και στην συνέχεια τις αποσύρουμε.
Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι , το φοινόκιο και την πιπεριά για περίπου 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Στην συνέχεια σβήνουμε με το ούζο και αφού εξατμιστεί η μεγαλύτερη ποσότητα του, ρίχνουμε το μιξ μπαχαρ και το νερό.
Στην συνέχεια την τομάτα κονκασέ, την βινταλού όπως επίσης και όλα τα μπαχαρικά και το σκόρδο.
Στην συνέχεια την τομάτα κονκασέ, την βινταλού όπως επίσης και όλα τα μπαχαρικά και το σκόρδο.
Βράζουμε για ακόμα 5 λεπτά και τέλος προσθέτουμε τις γαρίδες.
Αφού αποσύρουμε από την φωτιά το σαγανάκι προσθέτουμε την φέτα, το θυμάρι και το μαιντανό.