Ρυθμίσεις αποδοχής

Για εμάς, στην εταιρία Μπαχάρ, η προστασία των προσωπικών σας δεδομένων αποτελεί δέσμευση. Έτσι λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας το γεγονός ότι έχετε έντονο ενδιαφέρον για τα προσωπικά σας δεδομένα και είσαστε ενήμεροι για την επεξεργασία τους.

Η παρούσα Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων περιγράφει τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε για λογαριασμό σας, πώς τα χρησιμοποιούμε και τα προστατεύουμε, καθώς και τις επιλογές που έχετε σχετικά με τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τα δεδομένα αυτά. Σκοπός της Δήλωσης είναι η ενημέρωσή σας για την πολιτική της Εταιρείας αναφορικά με τα προσωπικά δεδομένα, τα οποία μας χορηγείτε, ώστε να γνωρίζετε το σκοπό επεξεργασίας τους από εμάς, την κατηγορία των αποδεκτών και τις διαδικασίες που μπορείτε να ακολουθήσετε για να ασκήσετε τα νόμιμα δικαιώματά σας.

Πάντα ενεργό

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

Λειτουργία χωρίς cookies

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

Λειτουργία χωρίς cookies

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

Λειτουργία χωρίς cookies

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

Λειτουργία χωρίς cookies

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

Λειτουργία χωρίς cookies

Γαύρος μαρινέ με μυδοκεφτέδες

Είμαστε πλέον στην καρδιά του καλοκαιριού και ήρθε η στιγμή να χαλαρώσουμε με ένα νόστιμο μεζέ, ουζάκι και πάνω από όλα καλή παρέα.

Η ομάδα του Μπαχάρ επέλεξε για εσάς δύο από τις αγαπημένες της συνταγές και σας τις δίνει με την ευχή να τις απολαύσετε κάπου κοντά στην θάλασσα με καλή παρέα και φρέσκα μυρωδικά, μπαχαρικά.

Scroll Down — Scroll Created with Sketch.

Υλικά (Γαύρος Μαρινέ)

  • 30 τεμ. γαύρους
  • 500 γρ αλάτι χοντρό
  • 150 ml. μηλόξυδο
  • 2 τεμ. αστεροειδή γλυκάνισο
  • 1 κγ πιπέρι ροζ
  • 1 κγ πιπέρι πράσινο
  • 3 ροδέλες λεμονιού
  • 3 φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού
  • 1 κγ μαραθόσπορο
  • 100 ml. Ελαιόλαδο
  • 150 ml. σπορέλαιο
  • 2 ραπανάκια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • ½ πιπεριά Φλωρίνης τουρσί

Εκτέλεση (Γαύρος Μαρινέ)

Φιλετάρουμε τον γαύρο και τον απλώνουμε ανοικτό με την πέτσα προς τα κάτω σε ένα ρηχό σκεύος , καλύπτουμε την επιφάνεια με χοντρό αλάτι και συνεχίζουμε με δεύτερη στρώση.

Αφήνουμε για 15-30 λεπτά στο ψυγείο ανάλογα με το μέγεθος του ψαριού. Στην συνέχεια ξεπλένουμε πολύ καλά και τοποθετούμε πάλι στο ίδιο σκεύος. Καλύπτουμε την επιφάνεια του γαύρου με ξύδι. Τοποθετούμε το σκεύος μας στο ψυγείο για ακόμα 15-30 λεπτά και στη συνέχεια στραγγίζουμε .

Σε ένα βαζάκι προσθέτουμε τον γαύρο και παράλληλα ρίχνουμε όλα τα μπαχαρικά μας ( αστεροειδή, μαραθόσπορο και τα διάφορα πιπέρια). Τέλος προσθέτουμε μερικά φύλλα βασιλικού και ροδέλες λεμονιού. Γεμίζουμε το βάζο με ελαιόλαδο ή/και σπορέλαιο και λίγο μηλόξυδο επιπλέον και το αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου μία εβδομάδα.

Σερβίρουμε βάζοντας λεπτές φετούλες ραπανάκι μπαχαρικά από το βάζο μας και κομμάτια πιπεριάς Φλωρίνης τουρσί.

Υλικά (Μυδοκεφτέδες)

  • 1 Κg μύδια ψύχα κατεψυγμένα και καθαρισμένα
  • 1Κg πατάτες
  • 1 μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κγ Μιξ για ψάρι & θαλασσινά Μπαχάρ
  • 1 κγ δυόσμο αποξηραμένο Μπαχάρ
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • Αλάτι
  • πιπεράτα Μπαχάρ
  • 4 κσ ελαιόλαδο
  • 2 κσ Καλαμποκάλευρο

Εκτέλεση (Μυδοκεφτέδες)

Βράζουμε τις πατάτες πολύ καλά. Χοντροκόβουμε τα μύδια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Στην συνέχεια ρίχνουμε τον άνηθο, το Μιξ για ψάρι & θαλασσινά, τον δυόσμο και το ούζο. Εάν θέλουμε μπορούμε να τα αφήσουμε έτσι στο ψυγείο για μια ώρα για να μαριναριστούν. Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι , το αλατοπίπερο και το ελαιόλαδο. Τέλος λιώνουμε τις πατάτες και τις προσθέτουμε και αυτές μέσα στο μείγμα μας. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να μπορούν να πλαστούν σε κεφτεδάκια. Εάν έχουν αρκετή υγρασία προσθέτουμε λίγο επιπλέον αλεύρι. Πλάθουμε σαν κεφτεδάκια και τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά.

Τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί πριν τα σερβίρουμε.

Drag View Close play