Υλικά
- 1 μέτριο χταπόδι
- 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1κγ ρίγανη
- 1 κγ γλυκάνισο αστεροειδή σε σκόνη
- 3-4 κσ ξύδι
- Άνθος αλατιού
- Κόκκους ρόζ πιπεριού
- 3 κσ τσάτνει κρεμμυδιού
Εκτέλεση
Βάζουμε το χταπόδι σε κατσαρόλα χωρίς υγρά να βράσει σε χαμηλή φωτιά και σκεπάζουμε . Βράζουμε με τα υγρά που θα βγάλει και προσθέτουμε λίγο νερό αν είναι απαραίτητο και αφήνουμε να βράσει για περίπου 40 λεπτά μέχρι να τραβήξει το μεγαλύτερο μέρος των υγρών και μαλακώσει αρκετά.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και προσθέτουμε το χταπόδι. Προσθέτουμε το γλυκάνισο και στην συνέχεια το ξύδι.
Σοτάρουμε για μερικά δευτερόλεπτα και προσθέτουμε την ρίγανη. Στη συνέχεια το άνθος αλατιού και τους κόκκους από ροζ πιπέρι.
Σοτάρουμε για μερικά λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα μας και σερβίρουμε. προσθέτουμε το υπόλοιπο τσατνει κρεμμυδιού και διακοσμούμε με επιπλέον κόκκους πιπεριού.