Ρυθμίσεις αποδοχής

Για εμάς, στην εταιρία Μπαχάρ, η προστασία των προσωπικών σας δεδομένων αποτελεί δέσμευση. Έτσι λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας το γεγονός ότι έχετε έντονο ενδιαφέρον για τα προσωπικά σας δεδομένα και είσαστε ενήμεροι για την επεξεργασία τους.

Η παρούσα Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων περιγράφει τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε για λογαριασμό σας, πώς τα χρησιμοποιούμε και τα προστατεύουμε, καθώς και τις επιλογές που έχετε σχετικά με τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τα δεδομένα αυτά. Σκοπός της Δήλωσης είναι η ενημέρωσή σας για την πολιτική της Εταιρείας αναφορικά με τα προσωπικά δεδομένα, τα οποία μας χορηγείτε, ώστε να γνωρίζετε το σκοπό επεξεργασίας τους από εμάς, την κατηγορία των αποδεκτών και τις διαδικασίες που μπορείτε να ακολουθήσετε για να ασκήσετε τα νόμιμα δικαιώματά σας.

Πάντα ενεργό

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

Λειτουργία χωρίς cookies

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

Λειτουργία χωρίς cookies

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

Λειτουργία χωρίς cookies

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

Λειτουργία χωρίς cookies

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

Λειτουργία χωρίς cookies

Αστεροειδές γλυκάνισο

Scroll Down — Scroll Created with Sketch.

Ταυτότητα: Το αστεροειδές γλυκάνισο κατάγεται από την Κίνα και το Βιετνάμ. Στην πραγματικότητα πρόκειται για το περικάρπιο των καρπών του δέντρου Illicium verum, που συναντάται ως αυτοφυές σε αυτές τις χώρες. Επομένως, δεν έχει καμιά σχέση με το κοινό γλυκάνισο ή άνισο (Pimpinella anisum), εκτός βέβαια από τη συγγένεια των αρωμάτων. Παρότι το αστεροειδές γλυκάνισο χρησιμοποιήθηκε πολύ νωρίτερα στην ποτοποιία και την αρωματοποιία, έγινε ευρέως γνωστό στη Δύση με τη διάδοση της κινέζικης κουζίνας, λόγω του κυριαρχικού του ρόλου στο «μείγμα των 5 μπαχαρικών».

Μορφή: Το σχήμα του θυμίζει μικρό αστέρι –άλλωστε σε αυτό χρωστάει το μισό του όνομα– που καθώς αποξηραίνεται σκληραίνει και παίρνει καφεκόκκινο χρώμα.

Αρώματα & γεύση: Στη μύτη, διακρίνονται νότες μάραθου και γλυκόριζας, ενώ η ζεστή γεύση του είναι γλυκιά και πικάντικη, με έντονο τελείωμα γλυκάνισου.

Στην κουζίνα: Χρησιμοποιείται για να αρωματίσει σούπες, σάλτσες για χοιρινό ή πάπια, αλλά και μαρινάδες για κυνήγι. Αποτελεί απαραίτητο συστατικό πολλών ανατολίτικων μειγμάτων μπαχαρικών, ενώ στη ζαχαροπλαστική συνδυάζεται με τη σοκολάτα ή τα εσπεριδοειδή. Επειδή η γεύση του είναι έντονη, η προτεινόμενη δοσολογία είναι μισό ή το πολύ ένα ολόκληρο αστεράκι.

Ταιριάσματα: Συνδυάζεται με κανέλα, πιπερίτσες τσίλι, ξερό κόλιανδρο, πιπέρι Σετσουάν, γλυκάνισο, μανταρινόφλουδες και μαραθόσπορο.

Drag View Close play