Ρυθμίσεις αποδοχής

Για εμάς, στην εταιρία Μπαχάρ, η προστασία των προσωπικών σας δεδομένων αποτελεί δέσμευση. Έτσι λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας το γεγονός ότι έχετε έντονο ενδιαφέρον για τα προσωπικά σας δεδομένα και είσαστε ενήμεροι για την επεξεργασία τους.

Η παρούσα Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων περιγράφει τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε για λογαριασμό σας, πώς τα χρησιμοποιούμε και τα προστατεύουμε, καθώς και τις επιλογές που έχετε σχετικά με τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τα δεδομένα αυτά. Σκοπός της Δήλωσης είναι η ενημέρωσή σας για την πολιτική της Εταιρείας αναφορικά με τα προσωπικά δεδομένα, τα οποία μας χορηγείτε, ώστε να γνωρίζετε το σκοπό επεξεργασίας τους από εμάς, την κατηγορία των αποδεκτών και τις διαδικασίες που μπορείτε να ακολουθήσετε για να ασκήσετε τα νόμιμα δικαιώματά σας.

Πάντα ενεργό

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

Λειτουργία χωρίς cookies

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

Λειτουργία χωρίς cookies

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

Λειτουργία χωρίς cookies

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

Λειτουργία χωρίς cookies

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

Λειτουργία χωρίς cookies

Μείγμα 1.000 νησιά (Thousand Islands)

Scroll Down — Scroll Created with Sketch.

Ταυτότητα: Το ποιος πραγματικά επινόησε αυτό το ντρέσινγκ, το πότε και το πού αμφισβητούνται από τους ιστορικούς της γαστρονομίας. Το μόνο βέβαιο είναι πως τα χίλια νησιά του Thousand Island dressing, δεν παραπέμπουν στη γαλλική Πολυνησία, όπως λανθασμένα εικάζεται. Αναφέρονται σε μια άλλη, εκείνη των 1.864 νησιών στον πλωτό ποταμό Άγιο Λαυρέντιο (Saint Lawrence), στα σύνορα ΗΠΑ – Κανάδα. Η μία ιστορία μιλάει για τον Τζορτζ Μπολντ, ιδρυτή του ξενοδοχείου Waldorf Astoria στη Νέα Υόρκη, τη σύζυγό του Λουίζ και τον  Όσκαρ (Oscar Tschirky), μετρ-ντ-οτέλ στο ξενοδοχείο του, που το εμπνεύτηκε εξ ανάγκης χρησιμοποιώντας ό,τι είχε στην κουζίνα το γιοτ του. Η δεύτερη, για τη συνταγή της Σοφία Λελόντ, ιδιοκτήτριας και μαγείρισσας σε έναν ξενώνα που φιλοξενούσε διασήμους –ανάμεσά τους και τον Μπολντ– για γρήγορα γεύματα, με σαλάτες και σάντουιτς αρτυμένα με το ντρέσινγκ που αρχικά είχε το όνομά της και αργότερα βαφτίστηκε «1.000 νησιά». Και οι δυο ιστορίες τοποθετούνται γύρω στο 1900.

Μορφή: Το μείγμα για το ντρέσινγκ 1.000 νησιά είναι μια ιδιαίτερα ψιλόκοκκη μπεζ-ροζ σκόνη.

Αρώματα και γεύση: Τα κυρίαρχα αρώματα στο μείγμα παραπέμπουν στο τσίλι, την πάπρικα, την κέτσαπ, το ξίδι και τη σκόνη του σιναπιού, χωρίς να υπερτερεί κάποιο ιδιαίτερα.

Στην κουζίνα: Για να χρησιμοποιηθεί, χρειάζεται να αναμειχθεί σε μια βάση μαγιονέζας, σε αναλογία 50 γρ. σκόνης για 500 γρ. μαγιονέζα. Η προσθήκη λίγου νερού, που θα δώσει στο τελικό ντρέσινγκ την επιθυμητή πυκνότητα, είναι αφενός προαιρετική και αφετέρου εξαρτάται από το πόσο πηχτή θα είναι η μαγιονέζα.

Αν προορίζεται για ντρέσινγκ σαλάτας, η προσθήκη νερού συνιστάται, αν πάλι προορίζεται για σάντουιτς, καλύτερα να την αποφύγετε. Ταιριάσματα: Αν θέλετε να δώσετε ένα πιο προσωπικό χαρακτήρα στο ντρέσινγκ, μπορείτε να διαλύσετε τη σκόνη σε χυμό πορτοκαλιού ή σε μηλόξιδο, να προσθέσετε μερικές σταγόνες ταμπάσκο (Tabasco), λίγες σταγόνες κονιάκ, λίγη γούστερ σος (Worcestershire sauce), κέτσαπ, μουστάρδα ή σκόνη μουστάρδας, πελτέ τομάτας ή/και κρέμα γάλακτος.

Drag View Close play