Ρυθμίσεις αποδοχής

Για εμάς, στην εταιρία Μπαχάρ, η προστασία των προσωπικών σας δεδομένων αποτελεί δέσμευση. Έτσι λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας το γεγονός ότι έχετε έντονο ενδιαφέρον για τα προσωπικά σας δεδομένα και είσαστε ενήμεροι για την επεξεργασία τους.

Η παρούσα Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων περιγράφει τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε για λογαριασμό σας, πώς τα χρησιμοποιούμε και τα προστατεύουμε, καθώς και τις επιλογές που έχετε σχετικά με τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τα δεδομένα αυτά. Σκοπός της Δήλωσης είναι η ενημέρωσή σας για την πολιτική της Εταιρείας αναφορικά με τα προσωπικά δεδομένα, τα οποία μας χορηγείτε, ώστε να γνωρίζετε το σκοπό επεξεργασίας τους από εμάς, την κατηγορία των αποδεκτών και τις διαδικασίες που μπορείτε να ακολουθήσετε για να ασκήσετε τα νόμιμα δικαιώματά σας.

Πάντα ενεργό

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

Λειτουργία χωρίς cookies

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

Λειτουργία χωρίς cookies

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

Λειτουργία χωρίς cookies

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

Λειτουργία χωρίς cookies

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

Λειτουργία χωρίς cookies

Scroll Down — Scroll Created with Sketch.

Ταυτότητα: Τα «ξυλάκια» ή «μασουράκια» της κανέλας Κεϋλάνης σχηματίζονται με την αποξήρανση του εσωτερικού φλοιού των κλαδιών του γνήσιου κανελόδεντρου (Κιννάμωμον το κεϋλανικό /Cinnamomum verum Zeylanicum). Όπως υποδηλώνει και το όνομά της, κατάγεται από την Κεϋλάνη, τη σημερινή Σρι Λάνκα, όπου το έδαφος και οι κλιματολογικές συνθήκες επιδρούν σημαντικά στα αρωματικά χαρακτηριστικά του μικρού αειθαλούς δένδρου.

Μορφή: Οι λεπτές λωρίδες του φλοιού, τυλιγμένες η μία μέσα στην άλλη, σχηματίζουν καστανοκόκκινα ρολάκια, τα γνωστά μασουράκια, τα οποία ξεχωρίζουν από οποιαδήποτε άλλη κανέλα, ακριβώς από τις πολλές τους στρώσεις. Ενώ τα αρώματα της σκόνης είναι έντονα, τα μασουράκια απελευθερώνουν τα αρώματά τους μόνο όταν σπάσουν ή έρθουν σε επαφή με κάποιο υγρό.

Αρώματα και γεύση: Η κανέλα έχει ζεστό, ντελικάτο, αλλά και ταυτόχρονα έντονο άρωμα, ευχάριστα γλυκό και ξυλώδες. Η γεύση της είναι ζεστή, με κυρίαρχες νότες το γαρίφαλο και τα εσπεριδοειδή.

Στην κουζίνα: Εκτός από τις γνωστές χρήσεις στη ζαχαροπλαστική, τα αρώματά της της την καθιστούν ιδανική σύντροφο για φρούτα όπως το μήλο, το βερίκοκο, η μπανάνα και το αχλάδι. Στην ελληνική μαγειρική συνηθίζεται στις σάλτσες των κοκκινιστών, ενώ στη Μέση Ανατολή τη βρίσκουμε ακόμη και στο μείγμα μπαχαρικών για το ταμπουλέ ή στο κουσκούς. Τα μασουράκια κανέλας χρησιμοποιούνται ολόκληρα για να δώσουν άρωμα στο χριστουγεννιάτικο «ζεστό κρασί» (Glühwein) και σε διάφορα λικέρ με βάση την τεκίλα, το μπράντι, το ουίσκι, τη βότκα ή το τσίπουρο (φατουράδα και τεντούρα), στη ζεστή μεξικάνικη σοκολάτα και στον καφέ.

Ταιριάσματα: Το καρδάμωμο, το γαρίφαλο, ο κόλιανδρος, το κύμινο, το τζίντζερ, το μπαχάρι, το μοσχοκάρυδο, η μαστίχα και ο κουρκουμάς ταιριάζουν πολύ με την κανέλα.

Drag View Close play