Ρυθμίσεις αποδοχής

Για εμάς, στην εταιρία Μπαχάρ, η προστασία των προσωπικών σας δεδομένων αποτελεί δέσμευση. Έτσι λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας το γεγονός ότι έχετε έντονο ενδιαφέρον για τα προσωπικά σας δεδομένα και είσαστε ενήμεροι για την επεξεργασία τους.

Η παρούσα Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων περιγράφει τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε για λογαριασμό σας, πώς τα χρησιμοποιούμε και τα προστατεύουμε, καθώς και τις επιλογές που έχετε σχετικά με τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τα δεδομένα αυτά. Σκοπός της Δήλωσης είναι η ενημέρωσή σας για την πολιτική της Εταιρείας αναφορικά με τα προσωπικά δεδομένα, τα οποία μας χορηγείτε, ώστε να γνωρίζετε το σκοπό επεξεργασίας τους από εμάς, την κατηγορία των αποδεκτών και τις διαδικασίες που μπορείτε να ακολουθήσετε για να ασκήσετε τα νόμιμα δικαιώματά σας.

Πάντα ενεργό

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

Λειτουργία χωρίς cookies

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

Λειτουργία χωρίς cookies

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

Λειτουργία χωρίς cookies

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

Λειτουργία χωρίς cookies

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

Λειτουργία χωρίς cookies

Μίσο κόκκινο (Akamiso), σε σκόνη

Scroll Down — Scroll Created with Sketch.

Ταυτότητα: Το miso (μίσο) θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά αρτύματα της γιαπωνέζικης κουζίνας και η ιστορία του χάνεται, κυριολεκτικά, στα βάθη των αιώνων. Είναι αποτέλεσμα της ζύμωσης, για μικρότερο ή μεγαλύτερο  διάστημα, φασολιών σόγιας, άλλων δημητριακών και θαλασσινού αλατιού, που με τη βοήθεια του μύκητα koji (Aspergillus oryzae), μετατρέπονται σε μια πηχτή πάστα. Με το πέρασμα των χρόνων δημιουργήθηκαν δεκάδες είδη μίσο, τα οποία διαφοροποιεί η σύνθεση, το χρώμα και η γευστική τους ένταση. Το akamiso, το κόκκινο μίσο, όπου επικρατούν τα ατμισμένα φασόλια σόγιας, είναι προϊόν παρατεταμένης ζύμωσης, εξ ου και το πολύ έντονο χρώμα του.

Μορφή: Η σκόνη του ακαμίσο έχει πορτοκαλοκόκκινο, σαν του πηλού, χρώμα και φυσικά δημιουργείται με την αποξήρανση και την κονιορτοποίηση της αντίστοιχης πάστας.

Αρώματα & γεύση: Η γεύση του είναι πολύ έντονη (πιο αλμυρή και πιο έντονη από του λευκού μίσο), συνεπώς πρέπει να χρησιμοποιείται με φειδώ, όχι μόνο γιατί είναι αλμυρό, αλλά και για να μην υπερκαλύπτει τα ηπιότερα υλικά της παρασκευής.

Στην κουζίνα: Το κόκκινο μίσο, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε φυτική πρωτεΐνη, θεωρείται δυναμωτικό και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην περιοχή του Τόκιο. Καθώς περιέχει αρκετό αλάτι, προσθέτει ένταση και σώμα σε σούπες όπως η misoshiru και σε μαρινάδες. Δίνει όγκο και γεύση σε σάλτσες, ντιπ και ντρέσινγκ για σαλάτες, ενώ νοστιμίζει τα μείγματα για «πανάρισμα» κρεάτων και ψαριών.

Ταιριάσματα: Συνήθως χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με ξίδι, σάλτσα σόγιας και το ιαπωνικό μείγμα των 7 μπαχαρικών. Του ταιριάζει το καβουρδισμένο σουσάμι, το τζίντζερ, το λεμόνι και το σκόρδο.

Drag View Close play