Ρυθμίσεις αποδοχής

Για εμάς, στην εταιρία Μπαχάρ, η προστασία των προσωπικών σας δεδομένων αποτελεί δέσμευση. Έτσι λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας το γεγονός ότι έχετε έντονο ενδιαφέρον για τα προσωπικά σας δεδομένα και είσαστε ενήμεροι για την επεξεργασία τους.

Η παρούσα Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων περιγράφει τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε για λογαριασμό σας, πώς τα χρησιμοποιούμε και τα προστατεύουμε, καθώς και τις επιλογές που έχετε σχετικά με τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τα δεδομένα αυτά. Σκοπός της Δήλωσης είναι η ενημέρωσή σας για την πολιτική της Εταιρείας αναφορικά με τα προσωπικά δεδομένα, τα οποία μας χορηγείτε, ώστε να γνωρίζετε το σκοπό επεξεργασίας τους από εμάς, την κατηγορία των αποδεκτών και τις διαδικασίες που μπορείτε να ακολουθήσετε για να ασκήσετε τα νόμιμα δικαιώματά σας.

Πάντα ενεργό

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

Λειτουργία χωρίς cookies

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

Λειτουργία χωρίς cookies

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

Λειτουργία χωρίς cookies

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

Λειτουργία χωρίς cookies

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

Λειτουργία χωρίς cookies

Μείγμα Tαντούρι (Tandoori masala)

Scroll Down — Scroll Created with Sketch.

Ταυτότητα: Το μείγμα ταντούρι κατάγεται από τη βόρεια Ινδία και το Πακιστάν, όπου χρησιμοποιείται μαζί με γιαούρτι, σκόρδο και φρέσκο τζίντζερ για το μαρινάρισμα των κρεάτων, πριν ψηθούν στον παραδοσιακό πήλινο φούρνο ταντούρ (tandoor). Ακριβώς σε αυτόν τον φούρνο, που μοιάζει με πιθάρι και σε διάφορες παραλλαγές τον βρίσκουμε σε πολλές ασιατικές χώρες, χρωστάει και το όνομα το Tandoori masala, όπου masala σημαίνει μείγμα. Όπως όλα τα μείγματα μπαχαρικών της ινδικής κουζίνας, δεν έχει σταθερή σύνθεση. Από τα 17 τουλάχιστον υλικά που πρέπει να περιέχει, απαραίτητα θεωρούνται ο ξερός κόλιανδρος, το κύμινο, η πάπρικα, η πιπεριά τσίλι, το πιπέρι, ο κουρκουμάς, το μοσχοκάρυδο και το περικάρπιό του (mace), το γαρίφαλο, η κανέλα, οι σπόροι του άγριου σέλινου και μια μικρή ποσότητα αλάτι.

Μορφή: Το μείγμα ταντούρι έχει πάντα μορφή σκόνης, που το χρώμα της κινείται ανάμεσα στο πορτοκαλοκόκκινο και το κόκκινο-κρεμεζί, ανάλογα με τα υλικά του μείγματος.

Αρώματα & γεύση: Τα αρώματα που κυριαρχούν είναι τα κανελογαρίφαλα και κάποιες νότες από μοσχοσίταρο (τσιμένι), ενώ η γεύση του είναι ελάχιστα αλμυρή, μέτρια καυτερή, με ζεστές νότες κανέλας και μοσχοκάρυδου.

Στην κουζίνα: Δοκιμάστε το μαζί με γιαούρτι για να μαρινάρετε κομμάτια κοτόπουλου, αρνιού, ακόμα και σουβλάκια ψαριού. Και αν δεν διαθέτετε φούρνο tandoor, μη στεναχωριέστε. Με το μείγμα Ταντούρι Μπαχάρ και λίγη φροντίδα, θα γίνουν το ίδιο νόστιμα και στον παραδοσιακό φούρνο.

Ταιριάσματα: Στην περίπτωση που το καυτερό είναι το ζητούμενο, μπορεί να συνδυαστεί με τσίλι ή καγιέν ή την καυτερή κόκκινη πιπεριά του Κασμίρ. Ταιριάζει με τον φρέσκο κόλιανδρο και το φρέσκο τζίντζερ, ενώ αν θέλουμε πιο πικάντικη γεύση μπορούμε να προσθέσουμε πιπέρι τσίλι ή καγι

Drag View Close play