Ρυθμίσεις αποδοχής

Για εμάς, στην εταιρία Μπαχάρ, η προστασία των προσωπικών σας δεδομένων αποτελεί δέσμευση. Έτσι λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας το γεγονός ότι έχετε έντονο ενδιαφέρον για τα προσωπικά σας δεδομένα και είσαστε ενήμεροι για την επεξεργασία τους.

Η παρούσα Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων περιγράφει τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε για λογαριασμό σας, πώς τα χρησιμοποιούμε και τα προστατεύουμε, καθώς και τις επιλογές που έχετε σχετικά με τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τα δεδομένα αυτά. Σκοπός της Δήλωσης είναι η ενημέρωσή σας για την πολιτική της Εταιρείας αναφορικά με τα προσωπικά δεδομένα, τα οποία μας χορηγείτε, ώστε να γνωρίζετε το σκοπό επεξεργασίας τους από εμάς, την κατηγορία των αποδεκτών και τις διαδικασίες που μπορείτε να ακολουθήσετε για να ασκήσετε τα νόμιμα δικαιώματά σας.

Πάντα ενεργό

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

Λειτουργία χωρίς cookies

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

Λειτουργία χωρίς cookies

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

Λειτουργία χωρίς cookies

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

Λειτουργία χωρίς cookies

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

Λειτουργία χωρίς cookies

Αλάτι θαλασσινό καπνιστό, σε νιφάδες

Scroll Down — Scroll Created with Sketch.

Ταυτότητα: Εικάζεται ότι οι πρώτοι που κάπνισαν το αλάτι ήταν οι Βίκινγκ. Καθώς ζούσαν σε περιοχές μειωμένης ηλιοφάνειας, δημιουργούσαν τεχνητά αλοπήγια σε μεγάλα δοχεία με θαλασσινό νερό, τοποθετημένα πάνω από φωτιά, όπου έκαιγαν κλαδιά άρκευθου, κερασιάς, λεύκας, οξιάς ή δρυός. Όπως το νερό εξατμιζόταν αργά, ο καπνός δημιουργούσε στην επιφάνεια των κρυστάλλων του αλατιού μια επικάλυψη με ισχυρή καπνιστή γεύση. Σήμερα, βέβαια, το αλάτι προέρχεται από αλυκές και καπνίζεται σε σύγχρονες εγκαταστάσεις.

Μορφή: Η συλλογή του θαλασσινού αλατιού γίνεται με τσουγκράνες, για να μη σπάσουν οι κρύσταλλοι. Με αυτόν τον τρόπο οι λεπτές και εύθραυστες νιφάδες του διατηρούν το χαρακτηριστικό επίπεδο σχήμα τους, το οποίο τους προσδίδει ιδιαίτερη υφή. Έπειτα καπνίζονται με κρύο καπνό δρυός, οπότε αποκτούν πιο απαλή γεύση και παίρνουν μια αχνή χρυσοκαφετιά απόχρωση, παρόμοια με των κρυστάλλων της ακατέργαστης ζάχαρης.Αρώματα και γεύση: Το αρχικά έντονο άρωμα του καπνού, μειώνεται όταν το αλάτι έρθει σε επαφή με ζεστές τροφές, δίνοντας ένα ήπιο αποτέλεσμα και μια ευχάριστη αίσθηση καπνιστού.

Στην κουζίνα: Προστίθεται, ως τελική πινελιά, σε σαλάτες (ντομάτες ή βραστά λαχανικά), σε κρέατα, ψάρια και λαχανικά της σχάρας, αλλά και σε υγρές ή ξηρές μαρινάδες. Η ευγενική του αλατότητα αναδεικνύει τις γεύσεις, ενώ το ελαφρύ του κάπνισμα δίνει μια καπνιστή αίσθηση στα ψητά, ακόμα κι αν δεν πέρασαν ποτέ από κάρβουνα. Οι χορτοφάγοι το συνηθίζουν ως αρωματικό «υποκατάστατο» του μπέικον, σε αβγά, ζυμαρικά, ψητές πατάτες και σε σούπες λαχανικών. Έχει ενδιαφέρον η χρήση του σε γλυκά με σοκολάτα, πάνω από ψητά φρούτα (π.χ. ροδάκινα) ή και σε κοκτέιλ (όπως το Bloody Mary ή το Mezcal Margarita).

Ταιριάσματα: Συνδυάζεται με το κύμινο, την πάπρικα, το κάρι, το πιπέρι καγιέν, το τζίντζερ, το σκόρδο. Μια μικρή ποσότητα σε μια σπιτική σάλτσα BBQ ή στο βούτυρο για τα λαχανικά σχάρας (κυρίως το καλαμπόκι) κάνει τη γεύση τους πολύ πιο ενδιαφέρουσα.

Drag View Close play