Ταυτότητα: Το κυνήγι πιθανότατα αποτέλεσε την πρώτη πηγή πρωτεϊνών για τον άνθρωπο και ίσως το πρώτο κρέας που έψησε ή μαγείρεψε στη φωτιά. Κατά μία θεωρία μάλιστα, οι πρώτες γραπτές μαγειρικές συνταγές ή καλύτερα μαγειρικές οδηγίες, που βρέθηκαν στη Μεσοποταμία, σε έναν ακκαδικό κώδικα του 1750 π.Χ., αναφέρονται σε κυνήγι και στα μπαχαρικά που του ταιριάζουν. Είναι αλήθεια ότι τα θηράματα, είτε τριχωτά είτε φτερωτά, λόγω του τρόπου ζωής και της τροφής τους, έχουν κρέας πιο σκληρό και με εντονότερη γεύση. Τούτο σημαίνει ότι χρειάζονται όχι μόνο ειδικό χειρισμό για να μαλακώσουν και να μαγειρευτούν σωστά, αλλά και μείγματα μπαχαρικών που διαθέτουν ανάλογη ένταση. Γι’ αυτό το τελευταίο φροντίζει το Μπαχάρ. Το μείγμα που προτείνει στηρίζεται στο γαρίφαλο, το κεδροκούκουτσο, το μασίς (τη φλούδα του μοσχοκάρυδου δηλαδή) και το μαύρο πιπέρι, χωρίς να περιορίζεται σε αυτά.
Μορφή: Λεπτή σκόνη, με σκούρο καφέ χρώμα.
Αρώματα και γεύση: Επικρατούν τα αρώματα του μοσχοκάρυδου και του γαρίφαλου, ενώ πιο πίσω περνούν το κεδροκούκουτσο, ο κόλιανδρος και η δάφνη. Στο στόμα επανέρχονται τα ίδια αρώματα, μαζί με το πικάντικο άγγιγμα του πιπεριού και των σπόρων της μουστάρδας.
Στην κουζίνα: Προσθέστε το στις μαρινάδες με κρασί ή κατευθείαν στις σάλτσες των κυνηγιών, είτε πρόκειται για αγριογούρουνο, είτε για λαγό. Δοκιμάστε το όμως και με μαγειρευτά κόκκινα κρέατα.
Ταιριάσματα: Αγαπά ιδιαίτερα το κόκκινο, ξηρό κρασί.