Ρυθμίσεις αποδοχής

Για εμάς, στην εταιρία Μπαχάρ, η προστασία των προσωπικών σας δεδομένων αποτελεί δέσμευση. Έτσι λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας το γεγονός ότι έχετε έντονο ενδιαφέρον για τα προσωπικά σας δεδομένα και είσαστε ενήμεροι για την επεξεργασία τους.

Η παρούσα Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων περιγράφει τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε για λογαριασμό σας, πώς τα χρησιμοποιούμε και τα προστατεύουμε, καθώς και τις επιλογές που έχετε σχετικά με τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τα δεδομένα αυτά. Σκοπός της Δήλωσης είναι η ενημέρωσή σας για την πολιτική της Εταιρείας αναφορικά με τα προσωπικά δεδομένα, τα οποία μας χορηγείτε, ώστε να γνωρίζετε το σκοπό επεξεργασίας τους από εμάς, την κατηγορία των αποδεκτών και τις διαδικασίες που μπορείτε να ακολουθήσετε για να ασκήσετε τα νόμιμα δικαιώματά σας.

Πάντα ενεργό

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

Λειτουργία χωρίς cookies

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

Λειτουργία χωρίς cookies

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

Λειτουργία χωρίς cookies

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

Λειτουργία χωρίς cookies

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

Λειτουργία χωρίς cookies

Μείγμα για σάλτσα ψητού Gravy, σε σκόνη

Scroll Down — Scroll Created with Sketch.

Ταυτότητα: Για τους Βρετανούς η σάλτσα gravy λειτουργεί περίπου σαν μαγειρικό φετίχ, μια και κανείς δεν μπορεί να σκεφτεί ψητό φούρνου χωρίς αυτήν. Παρότι η τεχνική της δεν είναι άγνωστη στις υπόλοιπες κουζίνες, πέρασε παντού με την αγγλική ονομασία της, έστω και αν δεν περιγράφει για όλους την ίδια ακριβώς παρασκευή. Πάντως, η κεντρική ιδέα είναι κοινή. Οι χυμοί και το λίπος από το ψήσιμο του κρέατος στο φούρνοn και τα κολλημένα στο ταψί κομματάκια, οι «καραμέλες», κρύβουν μια συμπυκνωμένη νοστιμιά, που δεν πρέπει να πάει χαμένη. Με μια διαδικασία που διαφέρει από τη μια μαγειρική σχολή στην άλλη, αλλά και από νοικοκυρά σε νοικοκυρά ίσως, τα «υπολείμματα» του ταψιού απομακρύνονται με τη βοήθεια νερού, ζωμού ή κρασιού, συμπυκνώνονται και μετατρέπονται σε μια αρκετά πυκνή, σκουρόχρωμη σάλτσα, που ενσωματώνει όλη τη νοστιμιά του κρέατος από το οποίο προέρχεται. Ακριβώς αυτή τη νοστιμιά σας προσφέρει το μείγμα για  gravy του Μπαχάρ, ενώ σας απαλλάσσει και από την ταλαιπωρία της προετοιμασίας μιας όχι πολύ εύκολης σάλτσας.

Μορφή: Λεπτή σκόνη, με καφέ χρώμα.

Αρώματα και γεύση: Στην πρώτη εντύπωση αναδύονται όλα τα αρώματα ενός ψητού φούρνου, ενώ στο φόντο παίζουν μπαχαρικά, σέλινο και τομάτα. Η γεύση είναι πλούσια, με την αρμυρή αίσθηση του umami να επικρατεί.

Στην κουζίνα: Κλασική σάλτσα για το ψητό της Κυριακής, θα νοστιμίσει όλα τα κόκκινα κρέατα, αλλά ακόμα και τις σάλτσες για μακαρόνια. Τολμήστε την με ένα ωραίο μοσχαρίσιο φιλέτο, αλλά και ως ντιπ για τσιπς πατάτας. Ανάλογα πόσο πυκνή θέλετε τη σάλτσα, προσθέστε 200 ml καυτό νερό σε 1-2 κουταλιές της σούπας από το μείγμα gravy και ανακατέψτε καλά.

Ταιριάσματα: Προσθέστε όποια μπαχαρικά ή μυρωδικά σας αρέσουν, προσέχοντας μόνο το αλάτι.

Drag View Close play