Ρυθμίσεις αποδοχής

Για εμάς, στην εταιρία Μπαχάρ, η προστασία των προσωπικών σας δεδομένων αποτελεί δέσμευση. Έτσι λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας το γεγονός ότι έχετε έντονο ενδιαφέρον για τα προσωπικά σας δεδομένα και είσαστε ενήμεροι για την επεξεργασία τους.

Η παρούσα Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων περιγράφει τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε για λογαριασμό σας, πώς τα χρησιμοποιούμε και τα προστατεύουμε, καθώς και τις επιλογές που έχετε σχετικά με τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τα δεδομένα αυτά. Σκοπός της Δήλωσης είναι η ενημέρωσή σας για την πολιτική της Εταιρείας αναφορικά με τα προσωπικά δεδομένα, τα οποία μας χορηγείτε, ώστε να γνωρίζετε το σκοπό επεξεργασίας τους από εμάς, την κατηγορία των αποδεκτών και τις διαδικασίες που μπορείτε να ακολουθήσετε για να ασκήσετε τα νόμιμα δικαιώματά σας.

Πάντα ενεργό

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

Λειτουργία χωρίς cookies

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

Λειτουργία χωρίς cookies

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

Λειτουργία χωρίς cookies

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

Λειτουργία χωρίς cookies

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

Λειτουργία χωρίς cookies

Μείγμα για σάλτσα ψητού demi glace σκούρα, σε σκόνη

Scroll Down — Scroll Created with Sketch.

Ταυτότητα: Η demi glace (μισο-γυαλιστερή θα την αποδίδαμε στα ελληνικά, από το glacer, που εκτός από παγώνω σημαίνει και γυαλίζω) συγκαταλέγεται στις κλασικές σάλτσες της γαλλικής κουζίνας. Η αυθεντική συνταγή της αποδίδεται στον σπουδαίο σεφ και θεωρητικό της γαστρονομίας Auguste Escoffier, που μεσουράνησε στα τέλη του 19ου και στις αρχές του 20ού αιώνα. Για πολλούς θεωρείται η πιο χρονοβόρα στην παρασκευή της σάλτσα, αλλά συγχρόνως αποτελεί την απόλυτη βάση για την προετοιμασία αρκετών άλλων. Στην κλασική της εκδοχή προέρχεται από την ανάμειξη ίσων ποσοτήτων ζωμού βοδινού, που έχει συμπυκνωθεί με βρασμό, και sauce espagnole (σος εσπανιόλ), μιας επίσης δύσκολης σάλτσας η οποία περιλαμβάνεται στις 5 βασικές  της γαλλικής κουζίνας. Το μείγμα συμπυκνώνεται ξανά, στο μισό περίπου, με αργό βρασμό. Η εξαιρετικά περίπλοκη αυτή διαδικασία, οδηγεί σε ένα σκούρο, σχεδόν παχύρευστο υγρό, με πυκνή γεύση και πλούσια αρώματα. Το έτοιμο μείγμα demi glace, που προτείνει το Μπαχάρ, δημιουργείται με αφυδάτωση της σάλτσας και σας προσφέρει μια εύκολη και αξιόπιστη λύση για τις ανάγκες της μαγειρικής σας.

Μορφή: Λεπτή σκόνη, με γκρίζο-καφέ χρώμα.

Αρώματα και γεύση: Πρωταγωνιστούν τα πληθωρικά αρώματα του βοδινού κρέατος, που ακουμπούν σε υπόστρωμα βοτάνων. Η γεύση είναι πλούσια, συμπυκνωμένη, ελαφρά αλμυρή, με τα αρώματα του βοδινού να επαναλαμβάνονται.

Στην κουζίνα: Ιδανική για να συνοδεύσει ψητό μοσχάρι της κατσαρόλας, θα προσθέσει ένταση σε σούπες βοδινού, κοκκινιστά, ακόμα και ριζότι. Ασφαλώς, μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε όπου οι συνταγές σας ζητούν μια demi glace. Απλά, αναμείξτε περίπου 12 γραμ. σκόνης σε 100 ml χλιαρό νερό και ανακατέψτε μέχρι να πάρει βράση. Σβήστε τη φωτιά και συνεχίστε ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά ακόμα.

Ταιριάσματα: Η ισχυρή της προσωπικότητα απαιτεί προσοχή στη χρήση πρόσθετων μπαχαρικών ή αλατοπίπερου.

Drag View Close play