Ταυτότητα: Μπορεί το φρυγάνισμα του ψωμιού, να αποτέλεσε αρχικά λύση ανάγκης, όμως με τα χρόνια εξελίχθηκε σε πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία νόστιμων και πρωτότυπων εδεσμάτων. Από τις απλές φέτες με λάδι και ρίγανη ή τα απίστευτα «σχιζάκια» με τον μηλέικο μπελτέ, μέχρι τα κρουτόν με τις πολλές διαφορετικές γεύσεις, ο παρονομαστής είναι κοινός. Η εφευρετικότητα των ανθρώπων και το μπαγιάτικο ψωμί. Στα κρουτόν με τομάτα, που διάλεξε και σας προτείνει το Μπαχάρ, θα αναγνωρίσετε οπωσδήποτε καλοκαιρινές μνήμες της Μεσογείου.
Μορφή: Μικροί κύβοι, με πορτοκαλόχρυσο χρώμα.
Αρώματα και γεύση: Σε πρώτο επίπεδο αναδεικνύονται τα αρώματα της τομάτας και του σκόρδου, ενώ πιο πίσω έρχεται η πικάντικη νότα του βασιλικού. Στο στόμα η υφή είναι τραγανή και η γεύση ελαφρά αλμυρή, με τοματένιο τελείωμα.
Στην κουζίνα: Τα κρουτόν τομάτας είναι πρώτα από όλα ένα νόστιμο, στα όρια του εθιστικού, σνάκ, που μπορείτε να απολαμβάνετε κάθε στιγμή της ημέρας. Επιπλέον θα προσθέσουν υπόσταση στις σούπες, ιδιαίτερα σε όσες περιέχουν τομάτα, ενώ θα αλλάξουν την υφή στις σαλάτες, χαρίζοντάς τους μια ευχάριστα τραγανή αίσθηση.
Ταιριάσματα: Για να διατηρήσουν την τραγανή υφή τους για μεγάλο διάστημα, φυλάξτε τα σε ξηρό και δροσερό μέρος.