Ρυθμίσεις αποδοχής

Για εμάς, στην εταιρία Μπαχάρ, η προστασία των προσωπικών σας δεδομένων αποτελεί δέσμευση. Έτσι λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας το γεγονός ότι έχετε έντονο ενδιαφέρον για τα προσωπικά σας δεδομένα και είσαστε ενήμεροι για την επεξεργασία τους.

Η παρούσα Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων περιγράφει τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε για λογαριασμό σας, πώς τα χρησιμοποιούμε και τα προστατεύουμε, καθώς και τις επιλογές που έχετε σχετικά με τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τα δεδομένα αυτά. Σκοπός της Δήλωσης είναι η ενημέρωσή σας για την πολιτική της Εταιρείας αναφορικά με τα προσωπικά δεδομένα, τα οποία μας χορηγείτε, ώστε να γνωρίζετε το σκοπό επεξεργασίας τους από εμάς, την κατηγορία των αποδεκτών και τις διαδικασίες που μπορείτε να ακολουθήσετε για να ασκήσετε τα νόμιμα δικαιώματά σας.

Πάντα ενεργό

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

Λειτουργία χωρίς cookies

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

Λειτουργία χωρίς cookies

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

Λειτουργία χωρίς cookies

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

Λειτουργία χωρίς cookies

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

Λειτουργία χωρίς cookies

Scroll Down — Scroll Created with Sketch.

Ταυτότητα: Το κόμμι γκουάρ, είναι ένα φυσικό πρόσθετο τροφίμων, που χρησιμοποιείται ως γαλακτωματοποιητής, σταθεροποιητής, πηκτικός παράγοντας ή ως μέσο για τη δημιουργία πυκνότερης και πιο βελούδινης υφής. Προέρχεται από την επεξεργασία των σπόρων του ετήσιου φυτού Cyamopsis tetragonoloba, πιο γνωστού ως φασόλι γκουάρ, που ανήκει στην οικογένεια των οσπρίων και καλλιεργείται κυρίως στις άγονες περιοχές της βορειοδυτικής Ινδίας και του Πακιστάν. Ο σπόρος,  με το χαρακτηριστικό τετράγωνο σχήμα, είναι ιδιαίτερα σκληρός, ενώ το κόμμι που παράγεται από αυτόν, πέρα από τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική, έχει βρει πολλές εφαρμογές σε διάφορους βιομηχανικούς κλάδους. Το κόμμι, αποτελείται από φυτικές ίνες, που χημικά ανήκουν στους πολυσακχαρίτες, είναι υδατοδιαλυτές, ενώ έχουν μηδενική θερμιδική αξία.

Μορφή: Λεπτή, λευκή πούδρα.

Αρώματα και γεύση: Πρακτικά άοσμο και άγευστο.

 Στην κουζίνα: Το κόμμι γκουάρ χρησιμοποιείται σε σάλτσες, σούπες, παγωτά, ζελέ και σορμπέ, αλλά και σε γλυκά ή αρτοσκευάσματα. Σταθεροποιεί και δίνει όγκο στις παρασκευές με αλεύρι χωρίς γλουτένη. Μπορεί να «δουλέψει» τόσο σε ζεστά όσο και σε κρύα πιάτα. Όπως όλοι οι σταθεροποιητικοί παράγοντες αυτού του τύπου, απαιτεί σχετική εμπειρία και προσοχή στη δοσολογία του. Σε γενικές γραμμές υπολογίστε 10 γραμμάρια γκουάρ ανά λίτρο κρύου υγρού ή ζωμού και 5 γραμμάρια ανά λίτρο στην περίπτωση της σούπας ή πιάτων που θέλετε να διατηρήσουν μια σχετική ρευστότητα.

Ταιριάσματα: Συνεργάζεται πολύ καλά με το κόμμι ξανθάνης, σε αναλογία 2:1 περίπου. Αντίθετα, δεν λειτουργεί σε συνδυασμό με την καραγενάνη.

Drag View Close play