Ρυθμίσεις αποδοχής

Για εμάς, στην εταιρία Μπαχάρ, η προστασία των προσωπικών σας δεδομένων αποτελεί δέσμευση. Έτσι λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας το γεγονός ότι έχετε έντονο ενδιαφέρον για τα προσωπικά σας δεδομένα και είσαστε ενήμεροι για την επεξεργασία τους.

Η παρούσα Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων περιγράφει τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε για λογαριασμό σας, πώς τα χρησιμοποιούμε και τα προστατεύουμε, καθώς και τις επιλογές που έχετε σχετικά με τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τα δεδομένα αυτά. Σκοπός της Δήλωσης είναι η ενημέρωσή σας για την πολιτική της Εταιρείας αναφορικά με τα προσωπικά δεδομένα, τα οποία μας χορηγείτε, ώστε να γνωρίζετε το σκοπό επεξεργασίας τους από εμάς, την κατηγορία των αποδεκτών και τις διαδικασίες που μπορείτε να ακολουθήσετε για να ασκήσετε τα νόμιμα δικαιώματά σας.

Πάντα ενεργό

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

Λειτουργία χωρίς cookies

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

Λειτουργία χωρίς cookies

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

Λειτουργία χωρίς cookies

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

Λειτουργία χωρίς cookies

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

Λειτουργία χωρίς cookies

Αμυγδαλόπαστα (Μάρτσιπαν)

Scroll Down — Scroll Created with Sketch.

Ταυτότητα: Το μάρτσιπαν ή αμυγδαλόπαστα στα ελληνικά (marzipan στα γερμανικά, massepain στα γαλλικά, marchpane στα παλιά αγγλικά, mazapán στα ισπανικά και marzapane στα ιταλικά), είναι μια γλυκιά πάστα που αποτελείται από λεπτοαλεσμένη, ξεφλουδισμένη ψίχα αμυγδάλου (αλεύρι αμυγδάλου) και ζάχαρη ή κάποια άλλη γλυκαντική ουσία, ενώ μερικές φορές αρωματίζεται με ανθόνερο. Η καταγωγή της παρασκευής είναι αμφίβολη όπως και της ονομασίας, καθώς άλλοι τις συνδέουν με τους Άραβες της Ισπανίας, από αυτή τη χώρα άλλωστε προέρχεται η πρώτη γραπτή αναφορά κάπου στο 12ο αιώνα, άλλοι με τις κατακτήσεις των Οθωμανών στην Ευρώπη και άλλοι πάνε πολύ πιο πίσω, σε λατινικές ή αρχαιοελληνικές ρίζες. Η αναλογία αμύγδαλου προς ζάχαρη, που μπορεί να κυμαίνεται από 1:2 μέχρι 2:1, καθορίζει σε ένα βαθμό και την ποιότητα της πάστας. Το μάρτσιπαν είναι δημοφιλές σε διάφορες μορφές και παραλλαγές, σχεδόν σε ολόκληρο τον κόσμο, είτε ως αυτούσιο γλυκό, είτε ως συστατικό άλλων γλυκισμάτων, από τα «δικά» μας αμυγδαλωτά, μέχρι τα γλυκάκια σε σχήμα φρούτων ή ζώων που αποτελούν σπεσιαλιτέ του Τολέδο.

Μορφή: Μαλακή, εύπλαστη πάστα, με υπόλευκο χρώμα.

Αρώματα και γεύση: Καθαρά αρώματα αμύγδαλου στη μύτη και γλυκιά, χωρίς να φτάνει στην υπερβολή, γεύση στο στόμα.

Στην κουζίνα: Ετοιμάστε μικρά γλυκά σε όποιο σχήμα σας αρέσει ή διακοσμήστε με το μάρτσιπαν τα κέικ σας. Για να διατηρήσει την ελαστικότητά της η πάστα μάρτσιπαν που αγοράσατε από το Μπαχάρ, τυλίξτε την σε μεμβράνη κουζίνας ή βάλτε την σε σακούλα τροφίμων που κλείνει αεροστεγώς και κρατήστε την στο ψυγείο, μέχρι 2 μήνες.  

Ταιριάσματα: Αγαπά ιδιαίτερα τα αρωματικά λικέρ, το ροδόνερο, τα γαριφαλόκαρφα, το κακάο και τα ξερά φρούτα.

Drag View Close play