Ρυθμίσεις αποδοχής

Για εμάς, στην εταιρία Μπαχάρ, η προστασία των προσωπικών σας δεδομένων αποτελεί δέσμευση. Έτσι λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας το γεγονός ότι έχετε έντονο ενδιαφέρον για τα προσωπικά σας δεδομένα και είσαστε ενήμεροι για την επεξεργασία τους.

Η παρούσα Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων περιγράφει τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε για λογαριασμό σας, πώς τα χρησιμοποιούμε και τα προστατεύουμε, καθώς και τις επιλογές που έχετε σχετικά με τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τα δεδομένα αυτά. Σκοπός της Δήλωσης είναι η ενημέρωσή σας για την πολιτική της Εταιρείας αναφορικά με τα προσωπικά δεδομένα, τα οποία μας χορηγείτε, ώστε να γνωρίζετε το σκοπό επεξεργασίας τους από εμάς, την κατηγορία των αποδεκτών και τις διαδικασίες που μπορείτε να ακολουθήσετε για να ασκήσετε τα νόμιμα δικαιώματά σας.

Πάντα ενεργό

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

Λειτουργία χωρίς cookies

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

Λειτουργία χωρίς cookies

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

Λειτουργία χωρίς cookies

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

Λειτουργία χωρίς cookies

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

Λειτουργία χωρίς cookies

Μείγμα κάρι Ινδιών

Scroll Down — Scroll Created with Sketch.

Ταυτότητα: Το κάρυ ή curry, αρχικά σήμαινε ένα μείγμα μπαχαρικών, που μάλλον δημιουργήθηκε στην Αγγλία, προς το τέλος του 18ου αιώνα, είτε από κάποιον οξυδερκή έμπορο του Λονδίνου, ο οποίος θέλησε να εκμεταλλευθεί την εξωτική γοητεία που ασκούσαν οι νεοαποκτημένες Ινδίες, είτε από τους πρώτους Ινδούς μετανάστες που έφτασαν στην Αγγλία, ως ναύτες, στα πλοία της εταιρείας των Ανατολικών Ινδιών. Με τα χρόνια, βέβαια, έφτασε να σημαίνει όλα τα πιάτα που καρυκεύονται με αυτό το μείγμα ή την αντίστοιχη σάλτσα. Η ονομασία κάρυ, κατά την επικρατέστερη θεωρία, προέρχεται από την γλώσσα των Ταμίλ, όμως το ίδιο το μείγμα δεν έχει αντίστοιχό του στην ινδική παράδοση, αν και ίσως να αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία του, τα διάφορα masala. Κύρια συστατικά του κάρυ, αλλά όχι μοναδικά, καθώς έχουν προκύψει αρκετές παραλλαγές πια, είναι ο κόλιανδρος, ο κουρκουμάς, το κύμινο, το μοσχοσίταρο και οι πιπεριές τσίλι.

Μορφή: Πούδρα, με ανοιχτό καφέ χρώμα.

Αρώματα και γεύση: Αρωματικό μπουκέτο, που ξεδιπλώνεται σταδιακά. Κύμινο, καρδάμωμο, κουρκουμάς, κανέλα και μοσχοσίταρο πρωταγωνιστούν. Στο στόμα είναι ελάχιστα καυτερό, με θερμό τελείωμα.

Στην κουζίνα: Ο ήπιος αλλά αρωματικός του χαρακτήρας κάνει αυτό το κάρυ ιδανικό για λευκές σάλτσες, που συνοδεύουν μοσχάρι, αρνί, χοιρινό ή κοτόπουλο. Ανακατέψτε το με γιαούρτι ή λάδι, για να αλείψετε ή να μαρινάρετε κρέατα που θα ψήσετε στον φούρνο ή στη σχάρα. Δοκιμάστε το σε λαδολέμονο για ψάρι ή για  σαλάτες.

Ταιριάσματα: Οι λιπαρές ουσίες, όπως το λάδι, το βούτυρο και το γιαούρτι, αλλά και το λεμόνι, αναδεικνύουν τον αρωματικό του πλούτο.

Drag View Close play