Ρυθμίσεις αποδοχής

Για εμάς, στην εταιρία Μπαχάρ, η προστασία των προσωπικών σας δεδομένων αποτελεί δέσμευση. Έτσι λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας το γεγονός ότι έχετε έντονο ενδιαφέρον για τα προσωπικά σας δεδομένα και είσαστε ενήμεροι για την επεξεργασία τους.

Η παρούσα Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων περιγράφει τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε για λογαριασμό σας, πώς τα χρησιμοποιούμε και τα προστατεύουμε, καθώς και τις επιλογές που έχετε σχετικά με τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τα δεδομένα αυτά. Σκοπός της Δήλωσης είναι η ενημέρωσή σας για την πολιτική της Εταιρείας αναφορικά με τα προσωπικά δεδομένα, τα οποία μας χορηγείτε, ώστε να γνωρίζετε το σκοπό επεξεργασίας τους από εμάς, την κατηγορία των αποδεκτών και τις διαδικασίες που μπορείτε να ακολουθήσετε για να ασκήσετε τα νόμιμα δικαιώματά σας.

Πάντα ενεργό

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

Λειτουργία χωρίς cookies

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

Λειτουργία χωρίς cookies

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

Λειτουργία χωρίς cookies

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

Λειτουργία χωρίς cookies

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

Λειτουργία χωρίς cookies

Μείγμα Κόρμα (Korma)

Scroll Down — Scroll Created with Sketch.

Ταυτότητα: Το κόρμα είναι ένα πιάτο, ή για την ακρίβεια μια τεχνική μαγειρικής, πολύ δημοφιλής στην Ινδική χερσόνησο, αλλά και στα ινδικά εστιατόρια όλου του κόσμου. Κληρονομιά των Μογγόλων, οι οποίοι κυριάρχησαν στην περιοχή τον 16ο αιώνα, χρωστάει την ονομασία του μάλλον στο τούρκικο kavurma, που στην κυριολεξία σημαίνει μαγειρεμένο κρέας. Πρόκειται επομένως, στην κλασική του τουλάχιστον εκδοχή, για κομμάτια σιγομαγειρεμένου κρέατος (αρνί, κοτόπουλο, μοσχάρι), ή και λαχανικών, με νερό, λάδι ή βούτυρο και γιαούρτι ή κρέμα, που καταλήγουν σε ένα πιάτο με πολύ πυκνή, σχεδόν παχύρευστη, σάλτσα. Βέβαια, όπως συμβαίνει στα περισσότερα πιάτα της ινδικής κουζίνας, καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της τελικής γεύσης παίζει η σύνθεση των μπαχαρικών, που θα χρησιμοποιηθούν. Στο μείγμα μπαχαρικών «κόρμα» του Μπαχάρ, πρωταγωνιστούν ο κόλιανδρος και το κύμινο, που παντρεύονται με καυτερές πιπεριές, τζίντζερ, γαρίφαλο, σκόρδο, μοσχοκάρυδο και τουλάχιστον άλλα δέκα μπαχαρικά.

Μορφή: Σκόνη με ζωηρό, πορτοκαλοκόκκινο χρώμα.

Αρώματα και γεύση: Έντονη και σύνθετη αρωματική παρουσία, με το κύμινο, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα και το τζίντζερ να επικρατούν. Μέτρια καυτερό στο στόμα, ελαφρά αλμυρό, με θερμά αρώματα.

Στην κουζίνα: Εκτός από τις πολλές παραλλαγές των συνταγών korma, με διαφορετικά κρέατα, λαχανικά, ακόμα και φρέσκο λευκό τυρί, που ζητούν αυτό το μείγμα, μπορείτε ακόμα να το χρησιμοποιήσετε σε σάλτσες με κρέμα γάλακτος, για να δώσετε μια διαφορετική νότα στο πιάτο ή σε μαρινάδες.

Ταιριάσματα: Αγαπά το γάλα καρύδας, τις λιπαρές βάσεις και τους ξηρούς καρπούς, όπως τα αμύγδαλα και τα κάσιους.

Drag View Close play