Ρυθμίσεις αποδοχής

Για εμάς, στην εταιρία Μπαχάρ, η προστασία των προσωπικών σας δεδομένων αποτελεί δέσμευση. Έτσι λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας το γεγονός ότι έχετε έντονο ενδιαφέρον για τα προσωπικά σας δεδομένα και είσαστε ενήμεροι για την επεξεργασία τους.

Η παρούσα Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων περιγράφει τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε για λογαριασμό σας, πώς τα χρησιμοποιούμε και τα προστατεύουμε, καθώς και τις επιλογές που έχετε σχετικά με τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τα δεδομένα αυτά. Σκοπός της Δήλωσης είναι η ενημέρωσή σας για την πολιτική της Εταιρείας αναφορικά με τα προσωπικά δεδομένα, τα οποία μας χορηγείτε, ώστε να γνωρίζετε το σκοπό επεξεργασίας τους από εμάς, την κατηγορία των αποδεκτών και τις διαδικασίες που μπορείτε να ακολουθήσετε για να ασκήσετε τα νόμιμα δικαιώματά σας.

Πάντα ενεργό

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

Λειτουργία χωρίς cookies

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

Λειτουργία χωρίς cookies

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

Λειτουργία χωρίς cookies

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

Λειτουργία χωρίς cookies

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

Λειτουργία χωρίς cookies

Μείγμα Harissa

Scroll Down — Scroll Created with Sketch.

Ταυτότητα: Η Χαρίσσα ή Αρισσά, ανάλογα αν προτιμάει κανείς την αραβική ή τη γαλλική προφορά, είναι μια πάστα με βάση τις κόκκινες καυτερές πιπεριές τσίλι, που αποτελεί σήμα κατατεθέν της βορειοαφρικάνικης κουζίνας και ιδιαίτερα της Τυνησίας. Οι κόκκινες πιπεριές, δώρο της Αμερικής στην Ευρώπη, ήρθαν στην περιοχή μάλλον τον 16ο αιώνα, στη διάρκεια της ισπανικής κυριαρχίας. Στην παραδοσιακή εκδοχή της συνταγής, αποξηραίνονται στον ήλιο, συχνά μαζί με τομάτες, τρίβονται και αναμειγνύονται με μπαχαρικά όπως το κύμινο, ο κόλιανδρος, το αγριοκύμινο (κάρβι) και άλλα που αποτελούν το μυστικό κάθε σπιτιού ή παρασκευαστή. Στη συνέχεια μετατρέπονται σε πάστα με την προσθήκη νερού και λαδιού. Το μείγμα για Χαρίσσα, που προτείνει το Μπαχάρ, δεν χρειάζεται τίποτε περισσότερο.

Μορφή: Σκόνη, με λαμπερό κόκκινο-κεραμιδί χρώμα.

Αρώματα και γεύση: Κυριαρχούν τα αρώματα του κύμινου, της πιπεριάς και του κόλιανδρου. Η γεύση είναι πικάντικη, όπως περιμένει κανείς, με ένα θερμό «κάψιμο», που απλώνεται προοδευτικά στο στόμα, και ελαφρά αλμυρή.

Στην κουζίνα: Προσθέστε, κουταλιά – κουταλιά, ζεστό νερό στο μείγμα για Χαρίσσα και ανακατέψτε, ώστε να δημιουργηθεί μια σφιχτή πάστα. Στη συνέχεια προσθέστε λίγο, αλλά πολύ καλό, εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, ανακατέψτε ξανά και αφήστε την πάστα να «ξεκουραστεί», ιδανικά για 24 ώρες, στο ψυγείο. Μπορείτε να την κρατήσετε σε γυάλινο βάζο, στο ψυγείο, για 3-4 εβδομάδες. Στις χώρες καταγωγής της, η πάστα Χαρίσσα χρησιμοποιείται είτε ως μπαχαρικό, διαλυμένη σε σάλτσες για αρνί, κατσίκι ή ψάρι με λαχανικά, είτε ως «άλειμμα» για ψητό αρνί και κοτόπουλο, είτε ακόμα ως επιτραπέζια σάλτσα, με τον τρόπο που οι Αμερικάνοι χρησιμοποιούν την κέτσαπ. Αν σας αρέσουν οι πικάντικες, καυτερές γεύσεις, θα τη λατρέψετε.

Ταιριάσματα: Μπορείτε να προσθέσετε λεμόνι, τριμμένα αποξηραμένα τριανταφυλλάκια, σαφράν ή καπνιστή πάπρικα.

Drag View Close play