Ρυθμίσεις αποδοχής

Για εμάς, στην εταιρία Μπαχάρ, η προστασία των προσωπικών σας δεδομένων αποτελεί δέσμευση. Έτσι λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας το γεγονός ότι έχετε έντονο ενδιαφέρον για τα προσωπικά σας δεδομένα και είσαστε ενήμεροι για την επεξεργασία τους.

Η παρούσα Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων περιγράφει τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε για λογαριασμό σας, πώς τα χρησιμοποιούμε και τα προστατεύουμε, καθώς και τις επιλογές που έχετε σχετικά με τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τα δεδομένα αυτά. Σκοπός της Δήλωσης είναι η ενημέρωσή σας για την πολιτική της Εταιρείας αναφορικά με τα προσωπικά δεδομένα, τα οποία μας χορηγείτε, ώστε να γνωρίζετε το σκοπό επεξεργασίας τους από εμάς, την κατηγορία των αποδεκτών και τις διαδικασίες που μπορείτε να ακολουθήσετε για να ασκήσετε τα νόμιμα δικαιώματά σας.

Πάντα ενεργό

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

Λειτουργία χωρίς cookies

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

Λειτουργία χωρίς cookies

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

Λειτουργία χωρίς cookies

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

Λειτουργία χωρίς cookies

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

Λειτουργία χωρίς cookies

Scroll Down — Scroll Created with Sketch.

Ταυτότητα: Στην πραγματικότητα, τσιμένι δεν λέγεται κάποιο μπαχαρικό ή φυτό, αλλά ένα μείγμα (çemen στα τουρκικά), που χρησιμοποιείται στην παρασκευή του παστουρμά. Σε αυτό το μείγμα πρωταγωνιστούν οι αλεσμένοι σπόροι της Τριγωνέλλας (Trigonella foenum-graecum), που ανήκει στην οικογένεια των οσπρίων και φαίνεται πως κατάγεται από τη Μεσόγειο και την Εγγύς Ανατολή. Έτσι, η Τριγωνέλλα, που λέγεται επίσης Μοσχοσίταρο, Τηντιλίδα, Τριγωνίσκος, νυχάκι και ελληνικός σανός (αυτό σημαίνει κατά κυριολεξία το foenum graecum, αφού καλλιεργήθηκε για αιώνες ως ζωοτροφή), απέκτησε και την ονομασία τσιμένι. Από το διαδεδομένο πια σε ολόκληρο τον κόσμο φυτό, βρώσιμα είναι τόσο τα φύλλα όσο και οι καρποί του.

Μορφή: Τα αποξηραμένα και ελαφρά θρυμματισμένα φύλλα της Τριγωνέλλας έχουν γκριζοπράσινο χρώμα.

Αρώματα και γεύση: Τα αρώματα των αποξηραμένων φύλλων, παρότι κινούνται στην ίδια κατεύθυνση με των σπόρων, είναι λιγότερο έντονα και θυμίζουν κάτι ανάμεσα στο σέλινο και το μάραθο. Στο στόμα, αφήνουν μια ανεπαίσθητα πικάντικη νότα, ενώ επαναλαμβάνονται και τα αρώματα της μύτης.

Στην κουζίνα: Αρωματίζουν τις ινδικές πιτούλες methi naan, αλλά κυρίως αποτελούν βασικό συστατικό του μείγματος μυρωδικών που χρησιμοποιείται στο ghormeh sabzi, το εθνικό πιάτο της Περσίας, με αρνί ή μοσχάρι. Προσθέστε το σε σούπες οσπρίων ή λαχανικών και ιδιαίτερα στην κρεμμυδόσουπα, αν αποφασίσετε να δώσετε μια ανατολίτικη νότα στο πιάτο σας.

Ταιριάσματα: Κάνει καλή παρέα με τη μέντα, τον δυόσμο, τον κουρκουμά, τον κόλιανδρο και το λεμόνι.

Drag View Close play