Ρυθμίσεις αποδοχής

Για εμάς, στην εταιρία Μπαχάρ, η προστασία των προσωπικών σας δεδομένων αποτελεί δέσμευση. Έτσι λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας το γεγονός ότι έχετε έντονο ενδιαφέρον για τα προσωπικά σας δεδομένα και είσαστε ενήμεροι για την επεξεργασία τους.

Η παρούσα Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων περιγράφει τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε για λογαριασμό σας, πώς τα χρησιμοποιούμε και τα προστατεύουμε, καθώς και τις επιλογές που έχετε σχετικά με τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τα δεδομένα αυτά. Σκοπός της Δήλωσης είναι η ενημέρωσή σας για την πολιτική της Εταιρείας αναφορικά με τα προσωπικά δεδομένα, τα οποία μας χορηγείτε, ώστε να γνωρίζετε το σκοπό επεξεργασίας τους από εμάς, την κατηγορία των αποδεκτών και τις διαδικασίες που μπορείτε να ακολουθήσετε για να ασκήσετε τα νόμιμα δικαιώματά σας.

Πάντα ενεργό

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

Λειτουργία χωρίς cookies

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

Λειτουργία χωρίς cookies

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

Λειτουργία χωρίς cookies

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

Λειτουργία χωρίς cookies

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

Λειτουργία χωρίς cookies

Μείγμα για σoς ταρτάρ (sauce tartare)

Scroll Down — Scroll Created with Sketch.

Ταυτότητα: Στη μαγειρική, ο όρος «tartare» πρωτοχρησιμοποιήθηκε για το ωμό, ψιλοκομμένο αλογίσιο κρέας, που υποτίθεται πως κατανάλωναν οι Τάταροι (Κοζάκοι της σημερινής Ουκρανίας), αλλά και για τα παναρισμένα και ψημένα στη σχάρα ψάρια και κρέατα, με πικάντικη σάλτσα, τα οποία συνήθιζαν να καταναλώνουν οι λαοί του σκανδιναβικού βορρά, τους οποίους παλιά, οι λοιποί Ευρωπαίοι αποκαλούσαν, εσφαλμένα* και περιπαικτικά, «Ταρτάρους». Όταν ο όρος πέρασε πια στη γαλλική κουζίνα, κατέληξε να δηλώνει αφενός το γνωστό «μπιφτέκι» με τον ωμό κιμά και αφετέρου την ίδια τη σάλτσα (sauce tartare) και όχι τα φαγητά που συνοδεύει.  Η γαλλική σος ταρτάρ είναι, στην ουσία, μια μαγιονέζα, με πολύ έντονη γεύση –χωρίς μουστάρδα– στην οποία έχουν προστεθεί καυτερό κοκκινοπίπερο, ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, μαϊντανός, μυρώνια, εστραγκόν, κάππαρη και αγγουράκια τουρσί.

Μορφή: Για να μετατραπεί σε σάλτσα η σκόνη του μείγματος ταρτάρ, χρειάζεται να αναμειχθεί με μαγιονέζα, σε μια αναλογία 1:10, δηλαδή για 50 γρ. σκόνη απαιτούνται 500 γρ. μαγιονέζα και, ίσως, λίγο νερό. Για μια πιο ελαφριά εκδοχή, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και μια αναλογία γιαουρτιού στο μείγμα.

Αρώματα και γεύση: Τα αρώματα της είναι ήπια και κυριαρχούν οι νότες του σχοινόπρασου. Η γεύση της είναι ελαφριά γλυκοκαυτερή και απαλή.

Στην κουζίνα: Η σάλτσα ταρτάρ χρησιμοποιείται κυρίως για να συνοδεύσει ψάρια. Είναι το απαραίτητο συμπλήρωμα του διάσημου fish and chips των Άγγλων (ψάρι και πατάτες τηγανητές), αλλά και των τηγανητών θαλασσινών (μύδια, καβουρόψιχα, κ.ά.). Ταιριάζει όμως και σε κρέας, ψάρι ή κοτόπουλο πανέ.

Ταιριάσματα: Της ταιριάζει το γουασάμπι. Λίγο επιπλέον κοκκινοπίπερο, τσίλι ή πράσινο μπούκοβο, μπορούν να ανεβάσουν την ένταση της, ενώ η ψιλοκομμένη κάππαρη και τα αγγουράκια τουρσί, σε όξινη όμως άλμη, θα της δώσουν τραγανότητα και μια πιο δροσερή και συγχρόνως πικάντικη γεύση.

*Οι Τάρταροι ή Τάταροι είναι τουρκικό φύλο, το οποίο ομιλεί ταταρικά.  Στη Δύση, το επίθετο χρησιμοποιήθηκε αδιακρίτως για να περιγράψει λαούς που μιλούσαν τουρκογενείς γλώσσες, πέραν των ταταρικών. Δηλαδή, όσους μιλούσαν αλταϊκές γλώσσες. Τους Μογγόλους και τους Τουγκούζους, που μιλάνε μογγολικά και τουγκουζικά, αντίστοιχα, αλλά και όσους Θιβετανούς μιλάνε γλώσσες της σινο-θιβετανικής ομάδας.

Drag View Close play