Ρυθμίσεις αποδοχής

Για εμάς, στην εταιρία Μπαχάρ, η προστασία των προσωπικών σας δεδομένων αποτελεί δέσμευση. Έτσι λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας το γεγονός ότι έχετε έντονο ενδιαφέρον για τα προσωπικά σας δεδομένα και είσαστε ενήμεροι για την επεξεργασία τους.

Η παρούσα Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων περιγράφει τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε για λογαριασμό σας, πώς τα χρησιμοποιούμε και τα προστατεύουμε, καθώς και τις επιλογές που έχετε σχετικά με τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τα δεδομένα αυτά. Σκοπός της Δήλωσης είναι η ενημέρωσή σας για την πολιτική της Εταιρείας αναφορικά με τα προσωπικά δεδομένα, τα οποία μας χορηγείτε, ώστε να γνωρίζετε το σκοπό επεξεργασίας τους από εμάς, την κατηγορία των αποδεκτών και τις διαδικασίες που μπορείτε να ακολουθήσετε για να ασκήσετε τα νόμιμα δικαιώματά σας.

Πάντα ενεργό

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

Λειτουργία χωρίς cookies

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

Λειτουργία χωρίς cookies

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

Λειτουργία χωρίς cookies

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

Λειτουργία χωρίς cookies

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

Λειτουργία χωρίς cookies

Πάστα σκόρδου

Scroll Down — Scroll Created with Sketch.

Ταυτότητα: Στην Ιταλία, από όπου κατάγεται, αυτή η πάστα ονομάζεται και «pasta d’aglio sbianchito», όπου το επίθετο sbianchito, δηλαδή ασπρισμένο, περιγράφει τη διαδικασία διπλού ζεματίσματος (βρασμού) των σκόρδων σε 2/3 νερό και 1/3  ελαιόλαδο, χάρη στην οποία η μυρωδιά τους γίνεται πιο απαλή. Στη συνέχεια, οι σκελίδες πολτοποιούνται και το αποτέλεσμα είναι ένα υπέροχο μαγειρικό βοήθημα, σε περιπτώσεις που το ζητούμενο είναι απλώς το άρωμα του σκόρδου και όχι η έντονη γεύση του.

Μορφή: Το χρώμα της πάστας είναι υπόλευκο, η υφή της είναι λεία και η σύστασή της όχι ιδιαίτερη σφιχτή. Σε κάθε σκελίδα σκόρδου, που ζητά οποιαδήποτε συνταγή, αντιστοιχεί 1 κουταλάκι του γλυκού πάστα σκόρδου. Διατηρείται, χωρίς πρόβλημα, για περίπου 12 μέρες στο ψυγείο, σε κλειστό βάζο, ενώ μια κουταλιά ελαιόλαδο από πάνω της θα την προστατεύσει και για μεγαλύτερο διάστημα. Μοιρασμένη σε μονοδόσεις, μπορεί να διατηρηθεί για μήνες στην κατάψυξη.

Αρώματα και γεύση: Έχει το χαρακτηριστικό άρωμα του σκόρδου χωρίς όμως την αψάδα του. Η γεύση της είναι σχεδόν γλυκιά, οπότε μπορεί να τονίσει το φαγητό στο οποίο προστίθεται, χωρίς να αφήνει εκείνο το δυσάρεστο, για πολλούς, γευστικό αποτύπωμά του.

Στην κουζίνα: Χρησιμοποιείται για να αρωματίσει, με λεπτό τρόπο, σούπες, σος για σαλάτες, μαρινάδες και επικαλύψεις για ψητά του φούρνου. Δοκιμάστε τη ως βάση για σάλτσες σκόρδου, τύπου αγιολί, ή ως άλειμμα πάνω σε ζεστές φέτες φρυγανισμένου ψωμιού. Στη Γαλλία, την αντίστοιχη πάστα, την «purée d’ail», συνηθίζουν να τη «δουλεύουν» με λίπος πάπιας ή βούτυρο, για να αλείψουν τις αρνίσιες κοτολέτες πριν ψηθούν στη σχάρα. Για κρύες παρασκευές τη δουλεύουν με κρέμα γάλακτος.

Ταιριάσματα: Συνδυάζεται πολύ καλά με το θυμάρι, τη ρίγανη, τον δυόσμο και το φρέσκο τζίντζερ.

Drag View Close play