Ρυθμίσεις αποδοχής

Για εμάς, στην εταιρία Μπαχάρ, η προστασία των προσωπικών σας δεδομένων αποτελεί δέσμευση. Έτσι λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας το γεγονός ότι έχετε έντονο ενδιαφέρον για τα προσωπικά σας δεδομένα και είσαστε ενήμεροι για την επεξεργασία τους.

Η παρούσα Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων περιγράφει τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε για λογαριασμό σας, πώς τα χρησιμοποιούμε και τα προστατεύουμε, καθώς και τις επιλογές που έχετε σχετικά με τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τα δεδομένα αυτά. Σκοπός της Δήλωσης είναι η ενημέρωσή σας για την πολιτική της Εταιρείας αναφορικά με τα προσωπικά δεδομένα, τα οποία μας χορηγείτε, ώστε να γνωρίζετε το σκοπό επεξεργασίας τους από εμάς, την κατηγορία των αποδεκτών και τις διαδικασίες που μπορείτε να ακολουθήσετε για να ασκήσετε τα νόμιμα δικαιώματά σας.

Πάντα ενεργό

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

Λειτουργία χωρίς cookies

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

Λειτουργία χωρίς cookies

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

Λειτουργία χωρίς cookies

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

Λειτουργία χωρίς cookies

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

Λειτουργία χωρίς cookies

Μείγμα Γκάραμ Μασάλα

Scroll Down — Scroll Created with Sketch.

Ταυτότητα: Οι δύο αυτές λέξεις στα χίντι, αλλά και στις υπόλοιπες γλώσσες της Ινδίας, περιγράφουν το θερμό (garam) μείγμα μπαχαρικών (masala). Το Γκάραμ Μασάλα είναι το πιο κοινό και το πιο ασταθές ως προς τη σύνθεσή του μείγμα μπαχαρικών της ινδικής κουζίνας. Συνηθίζεται και στις κουζίνες του Πακιστάν, του Νεπάλ και περισσότερων χωρών της νότιας Ασίας, όπου χρησιμοποιείται μόνο του ή μαζί με άλλα μείγματα. Η σύνθεσή του διαφέρει από χώρα σε χώρα, από περιοχή σε περιοχή, από φυλή σε φυλή, ακόμα και από σπίτι σε σπίτι. Συνήθως περιέχει κανέλα, πράσινο ή μαύρο καρδάμωμο, γαριφαλόκαρφα, μαραθόσπορο, κόλιανδρο, μαύρο πιπέρι, μοσχοκάρυδο και αποξηραμένες κόκκινες πιπεριές, οι οποίες καθορίζουν πόσο καυτερό θα είναι. Εντούτοις, για τους Ινδούς, ο χαρακτηρισμός «θερμό» δεν αναφέρεται στην καυστικότητά του, αλλά στη θερμότητα που παρέχει στο σώμα, σύμφωνα με τη δική τους, αγιουρβεδική προσέγγιση της διατροφής.

Μορφή: Σκόνη με βαθύ μπρούντζινο, σχεδόν καφέ χρώμα.

Αρώματα και γεύση: Τα έντονα αρώματά του είναι ο ορισμός των «ζεστών» αρωμάτων, γλυκά και ξυλώδη, με κυρίαρχες νότες το κύμινο και τα κανελογαρίφαλα. Επανέρχονται και στη γεύση του, η οποία είναι ευχάριστα πιπεράτη.

Στην κουζίνα: Το γκάραμ μασάλα χρησιμοποιείται κατά προτίμηση προς το τέλος του μαγειρέματος, σε σούπες και στα μαγειρευτά φαγητά που οι Ινδοί ονομάζουν «κάρυ». Συνήθως είναι φαγητά με κρέας, κοτόπουλο ή τυρί, αλλά και χορτοφαγικά με λαχανικά ή όσπρια. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και στο τέλος, ως άρτυμα, πασπαλιστό, πάνω από αυγά, ρύζι, ζυμαρικά ή ψητά της σχάρας.

Ταιριάσματα: Το μείγμα είναι τόσο πληθωρικό, που δεν χρειάζεται να προσθέσει κανείς κάτι επιπλέον. Μπορεί να συνδυαστεί με ντομάτα, σκόρδο, γάλα καρύδας και φρέσκο κόλιανδρο ή δυόσμο.

Drag View Close play