Ρυθμίσεις αποδοχής

Για εμάς, στην εταιρία Μπαχάρ, η προστασία των προσωπικών σας δεδομένων αποτελεί δέσμευση. Έτσι λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας το γεγονός ότι έχετε έντονο ενδιαφέρον για τα προσωπικά σας δεδομένα και είσαστε ενήμεροι για την επεξεργασία τους.

Η παρούσα Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων περιγράφει τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε για λογαριασμό σας, πώς τα χρησιμοποιούμε και τα προστατεύουμε, καθώς και τις επιλογές που έχετε σχετικά με τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τα δεδομένα αυτά. Σκοπός της Δήλωσης είναι η ενημέρωσή σας για την πολιτική της Εταιρείας αναφορικά με τα προσωπικά δεδομένα, τα οποία μας χορηγείτε, ώστε να γνωρίζετε το σκοπό επεξεργασίας τους από εμάς, την κατηγορία των αποδεκτών και τις διαδικασίες που μπορείτε να ακολουθήσετε για να ασκήσετε τα νόμιμα δικαιώματά σας.

Πάντα ενεργό

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

Λειτουργία χωρίς cookies

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

Λειτουργία χωρίς cookies

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

Λειτουργία χωρίς cookies

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

Λειτουργία χωρίς cookies

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

Λειτουργία χωρίς cookies

Πιπεριά τσίλι κόκκινη, σε σκόνη

Scroll Down — Scroll Created with Sketch.

Ταυτότητα: Οι καυτερές πιπεριές που ανήκουν στο γένος των θαμνωδών Καψικών (Capsicum frutescens) και κατάγονται από τις τροπικές περιοχές της Ν. Αμερικής, έγιναν γνωστές στον υπόλοιπο κόσμο με το γενικό όνομα τσίλι (chili). Στην Ινδία διαδόθηκαν χάρη στον Πορτογάλο θαλασσοπόρο Βάσκο ντα Γκάμα, ο οποίος κατέπλευσε τον Μάιο του 1498 στις ακτές της χώρας. Τα τσίλι γοήτευσαν τους Ινδούς, που σύντομα άρχισαν να τα καλλιεργούν. Σταδιακά, οι καυτερές πιπεριές έγιναν σημαντικό στοιχείο της κουζίνας των περισσότερων περιοχών της χώρας. Στα χίντι, την επίσημη γλώσσα της Ινδίας, όλες οι καυτερές πιπεριές, ολόκληρες ή σε σκόνη, αποκαλούνται «μιρτσί» (mirchi) ή μιρτς (mirch) –και ενίοτε φέρουν ένα πρώτο συνθετικό, δηλωτικό της προέλευσης τους (π.χ. λαλ μιρτς, από την Καράλα)

Μορφή: Η λεπτή σκόνη από τις αποξηραμένες στον ήλιο πιπεριές έχει έντονο πορτοκαλί χρώμα, το οποίο για να διατηρήσουν οι Ινδοί συνηθίζουν να του προσθέτουν μερικές σταγόνες λάδι. Αρώματα και γεύση: Το άρωμα του είναι ευχάριστα φρουτώδες στη μύτη, αλλά δεν είναι εξίσου αισθητό στο στόμα, όπου η κυρία αίσθηση είναι ένα δυνατό κάψιμο (48.000- 50.000 SHU, στην κλίμακα Scoville), που οφείλεται στην καψικίνη, η οποία έχει την ικανότητα να διεγείρει τον εγκέφαλο και, διαμέσου μιας σειράς διεργασιών, να προβάλλει τις υπόλοιπες γεύσεις του φαγητού.

Στην κουζίνα: Το τσίλι, ή μάλλον το μίρτσι, δίνει καυτερή γεύση στο κάρι και στα διάφορα άλλα ινδικά μείγματα μπαχαρικών. Χρησιμοποιήστε το με μέτρο σε μαγειρευτά με κρέας ή ψάρι, σε ψητά, αλλά και στα λαχανικά σας.

Ταιριάσματα: Το τσίλι ταιριάζει με όλα σχεδόν τα μπαχαρικά, ιδιαιτέρως όμως με το κύμινο. Από τα μυριστικά ταιριάζει με τον φρέσκο κόλιανδρο και το σκόρδο.

Drag View Close play